ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

27/10/16

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Πλ. Ελευθερίας: Εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα, παραμονή της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Πιερίας... (φωτο & video)

Εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα, παραμονή της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Πιερίας, καθώς και ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στις Δημόσιες Υπηρεσίες και τα Ν.Π.Δ.Δ.

Στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της πλατείας Ελευθερίας από αντιπροσωπείες των δημοτικών, των γυμνασίων και των λυκείων της Κατερίνης, καθώς και εκπροσώπους συλλόγων.

Στεφάνι κατέθεσε εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ο περιφερειακός σύμβουλος Στέφανος Μπιτόπουλος, εκ μέρους των σχολείων της Α/θμιας Εκπαίδευσης το 12ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης και εκ μέρους των σχολείων της Β/θμιας Εκπαίδευσης το 3ο Γυμνάσιο Κατερίνης. Στεφάνια κατέθεσαν επίσης η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Δήμου Κατερίνης, ο Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Πιερίας και ο Σύλλογος Κρητών Πιερίας "το ξαθέρι".

Αμέσως μετά τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και η τελετή έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Κατερίνης.





Ιωάννης Καζταρίδης, Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης

Σε δήλωσή του ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Ιωάννης Καζταρίδης επισήμανε τα ακόλουθα: "Σήμερα γιορτάζουμε τη μεγάλη εθνική επέτειο του ιστορικού ΟΧΙ. Δια του στόματος του Ιωάννη Μεταξά, σύσσωμος τότε ο ελληνικός λαός είπε το ΟΧΙ και αντιστάθηκε στην επιβουλή της Ιταλίας, που απαίτησε να υποταχθούμε στις δυνάμεις του Άξονα. Καθ' όλη τη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής, ο ελληνικός λαός με διάφορους τρόπους εναντιώθηκε σ' αυτή την Κατοχή. Η αντίσταση υπήρξε καθολική, πλην πολύ λίγων εξαιρέσεων. Το μεγάλο ΟΧΙ, που είπε τότε ο ελληνικός λαός, πρέπει να συνοδεύεται και από τα μικρά ΟΧΙ που λέμε στην καθημερνή μας ζωή. Πρέπει να αντιστεκόμαστε στο ευτελισμό, στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, της δημόσιας ζωής και του πολιτικού βίου. Σε κάθε περίπτωση και σήμερα ο λαός πρέπει να εναντιωθεί στην ξενική επιβουλή και σθεναρά να αντιτάξει τα αντιστασιακά του φρονήματα".

Δημήτρης Συριανίδης, Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Δημήτρης Συριανίδης τόνισε: "Μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις διαπιστώνουμε πάντα ότι υπάρχει και στους μαθητές αλλά και στις οικογένειές τους και τον υπόλοιπο κόσμο υψηλό φρόνημα, καθώς αναλογίζονται και αντιλαμβάνονται ότι στο Έπος του '40 ο λαός μας μεγαλούργησε γιατί ενώθηκε. Μπορεί πολλές φορές να έχουμε διαφορές, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι και στο επίπεδο των μαθητών όταν πρόκειται για κάτι σημαντικό όλοι παραμερίζουν αυτές τις διαφορές, ενώνονται εναντίον αυτού που θέλει το κακό και πάντα υπέρ του αδυνάτου. Ευτυχώς ακόμη ο λαός μας έχει αυτό το χαρακτηριστικό της συμπόνοιας και της προστασίας των αδυνάτων. Και αυτό πολλές φορές το κάνει χωρίς να αναλογίζεται τους κινδύνους με λογιστική, π.χ. είτε είναι ισχυροί οι αντίπαλοι είτε είναι πολλοί. Το κάνει γιατί το νιώθει αυθόρμητα και είμαι βέβαιος ότι και αυτή η γενιά όταν και αν χρειαστεί θα επιτελέσει το καθήκον της".
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται αύριο Παρασκευή 28 Οκτωβρίου σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί και το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου