ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

24/10/16

Πρώτη Προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης ξεκινάει τις προβολές της σεζόν την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου με την προβολή της ταινίας ‘Μαργκερίτ’. Οι προβολές γίνονται στις 19.30 και 22.00, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.

 Σκηνοθεσία: Ξαβιέ Τζιανολί

Παίζουν: Κατρίν Φρο, Αντρέ Μαρσόν, Μισέλ Φαού, Κρίστα Τερέ

Γαλλία 1921, στο κάστρο της Μαργκερίτ Ντιμόν συγκεντρωμένοι όπως κάθε χρόνο βρίσκονται λάτρεις τις μουσικής πλάι στην οικοδέσποινα της γιορτής. Κανείς δεν ξέρει πολλά γι' αυτή τη γυναίκα, εκτός του ότι η Μαργκερίτ είναι πλούσια και πως ολόκληρη η ζωή της είναι αφιερωμένη στο πάθος της: τη μουσική. Η Μαργκερίτ τραγουδά με την καρδιά της, αλλά το τραγούδι της είναι φρικτά παράφωνο. Το υποκριτικό της κοινό προσέρχεται για να γελάσει μαζί της, αλλά της συμπεριφέρεται σαν να πρόκειται για τη ντίβα που εκείνη όντως θεωρεί ότι είναι. Όταν ένας νεαρός δημοσιογράφος γράφει ένα διθυραμβικό άρθρο για την τελευταία της ερμηνεία, η Μαργκερίτ αρχίζει να πιστεύει ακόμα περισσότερο στο ταλέντο της. Παρά τον διστακτικό σύζυγό της, παίρνει κουράγιο και ακολουθεί το όνειρό της. Ο Ξαβιέ Τζιανολί εμπνευσμένος από την αληθινή ιστορία της κακόφωνης τραγουδίστριας της όπερας, Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς, επιστρέφει με την αντισυμβατική βιογραφία της χειρότερης σοπράνο στον κόσμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου