ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

8/11/16

Στους… δρόμους μαθητές της Κατερίνης

Στους δρόμους βρέθηκαν το πρωί οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης για να διαμαρτυρηθούν για μια σειρά ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την καλή λειτουργία του σχολείου τους.


Οι ίδιοι οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης και στη συνέχεια με πορεία κατευθύνθηκαν προς την Αντιπεριφέρεια Πιερίας όπου επέδωσαν και σχετικό ψήφισμα.

Όπου δήλωσαν οι ίδιοι στο antilaloi.gr η πορεία τους είναι μία πρώτη κίνηση ενώ αύριο ενδέχεται να προχωρήσουν σε κατάληψη του σχολείου.
Τα αιτήματα

Οι μαθητές στο κείμενο των αιτημάτων τους που υπογράφει το Προεδρείο του 15μελούς ζητάνε μεταξύ άλλων:

Λείπουν βιβλία ειδικότητας πανελλήνιων μαθημάτων. Τα βιβλία πρέπει να μας δοθούν άμεσα για την καλή και εύκολη λειτουργία του μαθήματος (τομείς Υγείας και Πληροφορικής).
Ζητάμε εδώ και χρόνια ένα πεζόδρομο από το σχολείο μας έως τα πρώτα φανάρια προς Γαλαξία, γιατί έρχονται παιδιά με ποδήλατα και στο σχόλασμα φεύγουν με τα πόδια και κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητά τους.
Δεν υπάρχει καμία σήμανση που να καθορίζει στους οδηγούς να προσέχουν (Τα φανάρια είναι πολύ ψηλά και οι οδηγοί δεν σταματούν στο κόκκινο).
Υπόστεγο στο πίσω μέρος του σχολείου διότι τις μέρες που βρέχει τα παιδιά που βρίσκονται στο προαύλιο βρέχονται (έχουμε ήδη ένα μικρό υπόστεγο αλλά αυτό δεν αρκεί διότι είμαστε το μεγαλύτερο σχολείο και δεν χωράνε τα παιδιά).
Το Ειδικό σχολείο πρέπει να μεταφερθεί σε δικό του κτίριο διότι δεν χωράμε εμείς στις αίθουσές μας και κάνουμε μαθήματα σε εργαστήρια, αλλά και τα ίδια τα παιδιά από το Ειδικό Σχολείο χρειάζονται τους δικούς τους χώρους για την καλή λειτουργία και των δύο σχολείων.
Τα λεωφορεία να μας φέρνουν το πρωί έγκαιρα στο σχολείο παίρνουν έγκαιρα στο σχόλασμα. Όλα τα λεωφορεία να καθορίζουν στις ταμπέλες τους πού πάνε. Επίσης να μην σταματούν πάνω στο δρόμο αλλά να μπαίνουν από μπροστά προς τα πίσω και να μας περιμένουν. Η στάση η οποία έχουμε δεν έχει καμία κάλυψη από βροχές, ήλιο και αμάξια.
Ζητάμε μία μεγαλύτερη στάση η οποία να κλειστεί από το πίσω μέρος για να μην βρεχόμαστε τον χειμώνα και το καλοκαίρι να μας προστατεύει από τον ήλιο. Επίσης και δύο παγκάκια.

Πρέπει στις τουαλέτες να επισκευαστούν τα χαλασμένα καζανάκια και οι βρύσες που δεν λειτουργούν διότι δημιουργείται εστία μόλυνσης και κινδυνεύει η υγεία των μαθητών.
Πάσο και για το αστικό αλλά και για το υπεραστικό ΚΤΕΛ για τα παιδιά από τα χωριά.
antilaloi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου