ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

2/12/16

ΕΛΑΣΣΟΝΑ: Στον αέρα η υπόθεση με το νερό στη Δολίχη! Ακαταλληλότητα ισχυρίζεται ο Πρόεδρος της Δολίχης! Καταλληλότητα ο Δήμαρχος Ελασσόνας!

Δεν φάνηκε φως στο τούνελ με το νερό στη Δολίχη και με την ακαταλληλότητά του ή όχι, αφού η υπόθεση βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα, μετά και την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου έδωσε το παρόν ο Πρόεδρος του χωριού Ευάγγελος Τσακνάκης.
Ο Βασίλης Βαρνάς έφερε το θέμα και ρώτησε τι συμβαίνει με τον Δήμαρχο Ελασσόνας να τονίζει πως: «Δεν προέκυψε κανένα θέμα στη Δολίχη! Το να δημιουργήσουμε εντυπώσεις είναι άσχημο. Όλα έχουν ένα όριο. Ο Πρόεδρος ήταν ενημερωμένος σε όλα. Είναι ένα κακόγουστο σκηνικό όλο αυτό που εξελίσσεται. Παραπλανήθηκε και ο τοπικός βουλευτής. Είναι ένα πρόβλημα εδώ και είκοσι χρόνια το θέμα με το νερό στο χωριό. Τα νιτρικά αυτήν την στιγμή είναι στο 50.

Στον αέρα η υπόθεση με το νερό στη Δολίχη! Ακαταλληλότητα ισχυρίζεται ο Πρόεδρος της Δολίχης! Καταλληλότητα ο Δήμαρχος Ελασσόνας!
Ο κ. Καραγκόγκος τόνισε: «Από την πρώτη στιγμή σαν ΔΕΥΑ που αναλάβαμε, μιλάμε καθημερινά με τον Πρόεδρο. Εξεπλάγην που λέει ότι δεν ενημερώθηκε εγγράφως. Τα νιτρικά αυτήν τη στιγμή κυμαίνονται στα 50-52, δεν είμαστε ικανοποιημένοι αλλά προσπαθούμε να βρούμε λύση. Το δίκτυο είχε 60 παλαιότερα και στην τελευταία μέτρηση, 51. Στο «Ξερολάκκι» είναι στα 82-83. Όχι στο Δίκτυο. Δεν είναι μόνο το πρόβλημα της Δολίχης. Καλλιθέα-Πύθιο-Λιβάδι και όλη η λεκάνη έχουν θέμα με τα νιτρικά. Όχι όμως στα επίπεδα της Δολίχης. Μέσα από το ΕΣΠΑ αν μπορούμε να κάνουμε κάτι επιπλέον, θα το πράξουμε και θα μπούμε στην πιο πάνω διαδικασία ώστε να λύσουμε το πρόβλημα. Περιμένουμε και τις προτάσεις του Ερευνητικού Εργαστηρίου. Παρακολουθούμε, ελέγχουμε και συγκεντρώνουμε στοιχεία. Θέλουμε να λύσουμε εξολοκλήρου το πρόβλημα γιατί όλες οι γεωτρήσεις είναι προβληματικές».

Ο Βασίλης Βαρνάς επισήμανε: «Εμμέσως πλην σαφώς λέτε στον κόσμο της Δολίχης ότι θα σας δηλητηριάζουμε σιγά-σιγά ή όχι με πολύ μεγάλη ποσότητα, μέχρι να σας το λύσουμε το πρόβλημα. Το όριο ασφαλείας είναι κάτω από 25!!! Το περιοδικό όριο είναι συνεχώς στα 50!!! Στην Αμερική είναι στο 15. Είναι τεράστιο το πρόβλημα. Έπρεπε να το έχετε λύσει. Θα πηγαίνατε να πιείτε νερό από τη Δολίχη Δήμαρχε; Δηλητηριάζετε και την συζήτηση με τον Πρόεδρο όμως. Σας έχει στείλει όλα τα χαρτιά! Τόσο αναλυτικός, τυπικός, περιεκτικός, ουσιαστικός δεν υπάρχει άλλος πρόεδρος στην επαρχία! Πρόεδρο άλλον παρόμοιο δεν θα βρείτε! Είναι μομφή κατά του Προέδρου όσα κάνετε!»

Ο κ. Ευαγγέλου ανταπάντησε: «Ο Βουλευτής έπεσε σε ατόπημα. Έπρεπε να ενημερωθείτε πρώτα από τη ΔΕΥΑ. Είναι αναλύσεις από το Χημείο του Κράτους».

Ο κ. Βαρνάς παρενέβη και πάλι: «Δήμαρχε το όριο είναι στο 25. Όχι στο 50».

Ο κ. Ευαγγέλου ανταπάντησε: «Το όριο ασφαλείας για εμάς είναι στα 50. Είναι ευθύνη και δική μας αλλά και του Προέδρου. Τι ήταν κύριε Βαρνά; Ένα φιάσκο δεν ήταν η ιστορία; Επιμένω και το υποστηρίζω»

Βαρνάς: «Δύο χρόνια γιατί δεν λύσατε το πρόβλημα; Τι θα κάνετε για να λύσετε το πρόβλημα;»

Ευαγγέλου: «Κύριε Βαρνά, θα τελειώσει η θητεία σας και δεν θα έχετε καταθέσει μια πρόταση».

Βαρνάς: «Δεν μας καλέσατε ποτέ. Μόνο για τους πρόσφυγες. Είστε προκατειλημμένος σε κάθε αντίθετη πρόταση»

Πασχόπουλος: «Έχουμε ευθύνη και εμείς. Αν το είχατε τρέξει νωρίτερα όμως θα είχαμε προλάβει καταστάσεις. 25 εκατομμύρια ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας σε Ποιότητα-Ποσότητα νερού. Δεν το λύσαμε ούτε εμείς. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να λυθεί το πρόβλημα. Ωριμάστε κάποιες μελέτες. Δεν είναι ενημερωμένο το δημοτικό συμβούλιο για τους προυπολογισμούς της ΔΕΥΑ. Μόνο το θέμα του νερού και της τιμολογιακής πολιτικής έχουμε συζητήσει».

Τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Δολίχης Ευάγγελος Τσακνάκης: «Δεν εκπροσωπώ κανέναν βουλευτή και κανένα κόμμα. Εκπροσωπώ τους Δολιχιώτες. Εδώ λέτε στην ΕΡΤ ότι το νερό είναι κατάλληλο. Την ώρα που εγώ λέω στον κόσμο ότι το νερό δεν είναι κατάλληλο».

Ευαγγέλου: «Εμείς λέμε ότι ναι το νερό είναι κατάλληλο».

Καραγκόγκος: «Με έγγραφο κύριε Τσακνάκη αν θέλετε, να σας διαβιβάζω και θα σας απαντάω στα πάντα. Εγώ από την στιγμή που με ρωτάτε κύριε Τσακνάκη αν το νερό για εμένα είναι κατάλληλο, το μόνο που έχω να πω είναι ότι τα 50 γραμμάρια είναι στις περιόδους αιχμής. Δεν κρίνω την καταλληλότητα του νερού».

Τσακνάκης: «Το νερό είναι ακατάλληλο και εδώ με δελτίο τύπου λέτε στην ΕΡΤ ότι είναι κατάλληλο!»

Καραγκόγκος: «Καμιά φορά ο δημοσιογράφος μεταφέρει αλλιώς τα λεγόμενα. Έτσι έγινε και με την δική μου περίπτωση με τα ροζ τηλέφωνα».

Τσακνάκης: «Μα εδώ δεν είναι λεγόμενα. Είναι δελτίο τύπου του Δήμου Ελασσόνας στην ΕΡΤ»!

Γκουνός: «Δεν μπορώ να σας καταλάβω. Γιατί δεν λύνετε το πρόβλημα; Έχει ενημερώσει τόσες φορές ο Πρόεδρος της Δολίχης»

Βακράτσας: «Ο Πρόεδρος της Δολίχης ενημέρωσε. Πρέπει να βρούμε λύση».

Ευαγγέλου: «Ο Πρόεδρος της Δολίχης έκανε κινήσεις εντυπωσιασμού. Ψάχνουμε να βρούμε την λύση και περιμένουμε και τα αποτελέσματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου