ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

24/1/17

Σαββίδης Παναγιώτης: Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΟΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ ΣΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΥΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ …..
ΑΥΤΟ ΞΑΝΑΕΠΙΧΕΙΡΕΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Με στόμφο της κατοχής της απόλυτης αλήθειας που δεν αμφισβητείται, ξαναχτύπα ο συγγραφέας Τάκης Θεοδωρόπουλος, έχοντας σαν τεκμήρια για αυτά που λέει, το γεμάτο ψέματα και ανακρίβειες βιβλίο του Στεφάν Κουρτουά << Η μαύρη βίβλος του κομμουνισμού >>. Που στην πορεία αμφισβητήθηκε, από τους ίδιους τους συνεργάτες του Στεφάν Κουρτουά, όπως οι ιστορικοί Νικολά Βέρτ και Ζαν – Λουί Πανέ, που είχαν βοηθήσει στην επιμέλεια αυτού του βιβλίου.

Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος, ήταν από τους πρώτους στην χώρα μας, που υποδέχτηκε μετά << βαΐων και κλάδων >> αυτό το πόνημα συκοφάντησης του κομμουνισμού και μάλιστα ήθελε να δώσει και επιστημονική διάσταση σε αυτό ανεκδιήγητο <<έργο>> του Στεφάν Κουρτουά, που η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ιστορικών, ποτέ δεν το κατέστησε σε ιστορικό επιστημονικό ντοκουμέντο, που μπορείς να τον ψηλαφίσεις, με ιστορική επιστημονική προσέγγιση.

Αυτό ας το χουν υπόψη τους οι <<παροικούντες της Ιερουσαλήμ>>, όταν διθυραμβούν με επικοινωνιακό τρόπο, για να πείσουν για τέτοια κατασκευάσματα, με στόχο να φαλκιδέψουν ιστορικά γεγονότα, στην ουσία την ίδια την ιστορία, που την κόβουν και την ράβουν ξανά, στα μέτρα της αστικής τάξης, του συστήματος, για να εξαϋλώσουν την ταξική πάλη που έχει αντικειμενικό χαρακτήρα.

Γιατί τόση πρεμούρα για το << φάντασμα του κομμουνισμού >> 26 χρόνια μετά από της ανατροπές των σοσιαλιστικών χωρών στην πρώην ΕΣΣΔ, στην Ανατολική Ευρώπη και Κεντρικοί Ασία? Γιατί αυτή η αναμόχλευση αντικομουνιστικών κατασκευασμάτων και λαθροχειρίας ξαναγραψίματος της ιστορίας, από αυτούς που πανηγύριζαν για την νίκη της αντεπανάστασης στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες το 1989 - 1991 και μιλούσαν για κοσμογονία, για την παγκόσμια νέα κατάσταση που θα φέρνε στον κόσμο, Ειρήνη, Ασφάλεια, Ευημερία ?

Γιατί στα τόσα που είπαν, μίλησαν και για το τέλος της ιστορίας, για το τέλος της πάλης των τάξεων, ότι στο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα ( ανώτερο στάδιο του καπιταλισμού ) σταματάει η ιστορική – κοινωνική εξέλιξη.

Τα ψέματα που ειπώθηκαν τότε, από διεθνές επιτελεία της αστικής τάξης, από τα φερέφωνα που υπήρχαν σε κάθε καπιταλιστική χώρα και επιφορτίστηκαν με αυτό το καθήκον της προπαγάνδας, γρήγορα διαψεύστηκαν.

Η αντεπίθεση που έγινε και γίνεται εις βάρος των εργασιακών - λαϊκών – κοινωνικών δικαιωμάτων, είναι ουσιαστικά μια ρεβάνς, που ο διεθνής καπιταλισμός, όντας δυναμωμένος από της ανατροπές του σοσιαλισμού και την οπισθοχώρηση των εργατικών – λαϊκών κινημάτων, παίρνει πίσω ότι κατέκτησαν οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου με την ταξική πάλη και τον αγώνα τους. Αναδεικνύεται περίτρανα, ότι η ταξική πάλη εδώ είναι, καλά κρατεί και κανένας αρνητικός πολιτικοιδεολογικός συσχετισμός δύναμης δεν μπορεί να την καταργήσει, που κάτω από προϋποθέσεις, θα γίνει ο πυροκροτητής νέων εξελίξεων, με τον λαϊκό παράγοντα πρωταγωνιστή για τη νέες κοινωνικές σοσιαλιστικές επαναστάσεις του μέλλοντος.

Αυτό το γνωρίζουν καλά όλοι οι θεματοφύλακες του αστικού πολιτικού συστήματος, του διεθνές καπιταλισμού, του ιμπεριαλισμού και επιστρατεύουν νέους και παλιούς μηχανισμούς προπαγάνδας, για να αποδομήσουν την ταξική πάλη, να την αποκόψουν από το επιστημονικό της περιεχόμενο με βάση τον διαλεκτικό – ιστορικό υλισμό, για να προλάβουν να αναστείλουν ριζοσπαστικές διεργασίες, που έχουν βάση και στην αντικειμενική εξέλιξη του καπιταλισμού, που σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και ύφεσης της παγκόσμιας καπιταλιστικής οικονομίας, λυσσομανά απέναντι στους λαούς, στα δικαιώματα τους.

Σε αυτή την κατεύθυνσης κινήθηκε και το άρθρο του συγγραφέα Τάκη Θεοδωρόπουλο, που επικαλείται και την σχολή της << νέας σκέψης >> που εκπροσωπούν ο Στάθης Καλύβας ( καθηγητή στο πανεπιστήμια Γέιλ των ΗΠΑ) και του Νίκου Μαρατζίδη ( Επίκουρο καθηγητή πολιτικής επιστήμης στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας).

Οι οποίοι ανέλαβαν εδώ και χρόνια, να δώσουν και επιστημονική επικάλυψη στο ξαναγράψιμο της ιστορίας, από την σκοπιά της αστικής ιδεολογίας, της αστικής τάξης και κυρίως την περίοδο 1941 – 1949.

Επιχειρούν την απενοχοποιήση του δοσιλογισμού, των ταγμάτων ασφαλείας ( Ελληνικές δυνάμεις που συνεργάστηκαν με της δυνάμεις της ναζιστικής Γερμανικής κατοχής στην χωρά μας), συκοφαντούν το ΕΑΜ, τους στόχους και τους σκοπούς του, απαξιώνουν αυθαίρετα την ταξική πάλη, σαν κάτι παρωχημένο και σε αυτούς τους άξονες, επιχειρούν το ξαναγράψιμο της ήδη διαστρεβλωμένης ιστορίας για να σβηστεί εντελώς, κάθε τι που ανέδειξε τον λαϊκό παράγοντα, τον έκανε πρωταγωνιστή των πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων και φάνηκαν οι δυνατότητες που έχει, να ανοίξει δρόμο, για την λαϊκή – κοινωνική προοπτική, έξω από τα όρια του αστικού πολιτικού συστήματος. Αστικό πολιτικό σύστημα, που έχει για βάση, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, μετατρέπει την εργασία εμπόρευμα προς πώληση, με στόχο το ατομικό - ιδιωτικό κέρδος, το καπιταλιστικό κέρδος.

Εκεί αποσκοπούν όλοι οι σκαπανείς συκοφάντησης του σοσιαλισμού – κομμουνισμού, που από τα επιτελεία της αστικής τάξης όπως η εφημερίδα του εφοπλιστή Αλαφούζου << ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ >>, χυδαιολογούν, συκοφαντούν, την ταξική πάλη, την κοσμοθεωρία του Μαρξισμού – Λενινισμού, τους κομμουνιστές και το κόμμα τους, το ΚΚΕ. Θέλουν να εξαφανίσουν από την ιστορία, την πρωτοπόρα λαϊκή δράση, την συνεισφορά των κομμουνιστών, τον αγώνα και την κοινωνική προοπτική, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τον λαό, για να μην ζει σαν ραγιάς και σκλάβος.

Η ιστορία και η κοινωνική εξέλιξη δεν τελείωσε με την παντοκρατορία του διεθνές καπιταλισμού, που βρίσκεται στο μονοπωλιακό του στάδιο, τον Ιμπεριαλισμό. Η ιστορία και η κοινωνική εξέλιξη, έχουν τούς δικούς τους νόμους και έχουν νομοτελειακή πορεία και εξέλιξη και σίγουρα κανένα ταξικό- εκμεταλλευτικό σύστημα, δεν μπορεί να είναι κυρίαρχο και αιώνιο, γιατί η ταξική πάλη νομοτελειακά οδηγεί στον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Και σε αυτό το ιστορικό -κοινωνικό πρόταγμα δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά σαν υποκείμενο της κοινωνίας, η εργατική τάξη, συνολικά ο λαός μέσα από την συμμαχία του, θα σπρώξει να έρθει μια ώρα νωρίτερα αυτή η προοπτική, γιατί η βαρβαρότητα του καπιταλισμού, δεν είναι το μέλλον του λαού μας, των λαών του κόσμου.

Αυτό φοβούνται οι πολιτικοιδεολογικοί δεσμοφύλακες του λαού μας και ξαμόλησαν πάλι επί του έργου, της ιδεολογικής χειραγώγησης, του ψέματος και της συκοφάντησης

Σαββίδης Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου