ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

13/2/17

Ραντεβού στην Αθήνα δίνουν οι αγρότες της Πιερίας

Ραντεβού στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, αύριο Τρίτη στις 13.30  δίνουν οι αγρότες της Πιερίας που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του στο «Ο.Β» ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου  Κατερίνης Γιώργος Χαρισόπουλος, μετά από 20  μέρες στα μπλόκα,  η  Κυβέρνηση,  επιμένει στην αρνητική της στάση και δεν ικανοποιεί ούτε ένα από τα αιτήματά τους.


Είναι  χαρακτηριστικό ότι στη σύντομη συνάντηση που είχαν πριν από λίγες μέρες με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη όπου του έθεσαν τα  αιτήματα τους, ο ίδιος τους είπε ότι ουσιαστικά η χώρα δεν κάνει κουμάντο.

Διαμαρτυρία στην Εφορία Κατερίνης

Την Παρασκευή οι αγρότες του νομού μετέβησαν στην Εφορία Κατερίνης όπου παρέδωσαν ψήφισμα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν,  με κυρίαρχα το αφορολόγητο και το ασφαλιστικό. Νούμερο ένα θέμα που αντιμετωπίζουμε όλοι εμείς είναι το όριο του ακατάσχετου που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 1200 ευρώ και το αίτημα μας είναι να πάει 12.000-15.000 ευρώ» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρισόπουλος.

Ανοιχτοί οι δρόμοι

Επιπλέον όπως επισημαίνει ο πρόεδρος στις 20 μέρες που είναι στου δρόμους δεν έκλεισαν καμία μέρα τους δρόμους αυτούς δε είναι στου ς στόχους  τους να κάνουν τη ζωή δύσκολη στους συμπολίτες μας».

Στην κυβερνητική αδιαλλαξία οι αγρότες απαντούν με ενίσχυση των μπλόκων με νέα τρακτέρ και , ταυτόχρονα, προετοιμάζονται, εντατικά, σε όλη τη χώρα, για το πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Τρίτη 14 Φλεβάρη, στις 13.30 στην πλατεία Βάθης.

«Παλεύουμε με νύχια και με δόντια»

«Αγωνιζόμαστε στα μπλόκα κατά της πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης που συγκεντρώνει τη γη και την παραγωγή σε λίγα χέρια, πετώντας στον Καιάδα του ξεκληρίσματος τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους. Παλεύουμε, με νύχια και με δόντια, να κρατήσουμε τα χωράφια και τα ζώα μας, να μπορούμε να παράγουμε επαρκή, φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τις βιοτικές ανάγκες του λαού μας.

Με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα έχουμε κοινό αντίπαλο την αντιλαϊκή πολιτική που φέρνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση, έχουμε κοινά προβλήματα και συμφέρονται κι επομένως κοινός είναι ο αγώνας μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση της πανελλήνιας επιτροπής μπλόκων.

Τα αιτήματα των αγροτών

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων τα αιτήματα τους περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12000 ευρώ, προσαυξημένο με 3000 ευρώ για κάθε παιδί.

Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο έως 40000 ευρώ.

Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια.

Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος και άμεση αποζημίωση για τις καταστροφές στην παραγωγή και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροτοκτηνοτροφικού κεφαλαίου, ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.

Καμία κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας η χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ  των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.

Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των αγροτών στο ύψος του αφορολόγητου (12.000 ευρώ - 3.000 ευρώ  για κάθε παιδί).Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές – Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.


Πηγή: Ολύμπιο Βήμα πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο Πιερίας Αγρότες

Πηγή: Ολύμπιο Βήμα 
http://olympiobima.gr/rantevoy-stin-athina-dinoyn-oi-agrotes-tis-pierias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου