ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

10/3/17

Ο ΕΟΣ Βροντούς στην κορυφή του Κισσάβου ( 12/3/2017 ) !!!.....

Κίσσαβος – Προφήτης Ηλίας (1.978μ. )

Ο ΕΟΣ Βροντούς προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 για πεζοπορία στον Κίσσαβο.
Με αφετηρία το καταφύγιο του Κισσάβου ( 1.509 μ) και τελικά προορισμό την κορυφή Προφήτης Ηλίας του Κισσάβου(1.978μ)

Αναχώρηση ώρα 7.30 πμ από το Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου....Φροντίστε να είστε εκεί τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα ώστε να ξεκινήσουμε έγκαιρα. Οδικώς θα εξακολουθήσουμε την παρακάτω διαδρομή: Κέντρο υγείας Λιτοχώρου – Πλαταμώνας – διάσχιση κοιλάδας Τεμπών – έξοδος Ευαγγελισμού και Σικουρίου – Σπηλιά Κισσάβου – καταφύγιο.

Το καταφύγιο του Κισσάβου θα είναι κλειστό φροντίστε να έχετε μαζί σας κατάλληλο κολατσιό. Η πεζοπορία μας θα γίνει σε χιονισμένο πεδίο φροντίστε να έχετε τον ανάλογο εξοπλισμό. Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η εναλλακτική διαδρομή θα είναι από το χωρίο Σπηλιά Κισσάβου προς το ομώνυμο Καταφύγιο.

Συντομη περιγραφή διαδρομής

Καταφύγιο Κισσάβου - Κορυφή Πρ. Ηλίας (1.978 μ.)

Μήκος: 2931 μ.

Υψ. Ανάβαση: 503 μ.

Υψ. Κατάβαση: 30 μ.

Μέγιστο Υψόμετρο: 1983 μ.

Ελάχιστο Υψόμετρο: 1509 μ.

Λίγα μέτρα πάνω από το καταφύγιο υπάρχει βρύση με ποτίστρα. Από εδώ ξεκινάει το μονοπάτι για την κορυφή. Με νοτιοανατολική κατεύθυνση αρχικά κινούμαστε πάνω στα απομεινάρια του παλιού λιφτ που υπήρχε και στη συνέχεια σε γιδόστρατα. Ο προσανατολισμός μας είναι εύκολος αφού για στόχο έχουμε το εγκαταλειμμένο κτίριο του ΟΤΕ στο τέρμα της πλαγιάς. Πρόβλημα με τον προσανατολισμό θα υπάρξει μόνο σε περίπτωση ομίχλης (πολύ συχνό φαινόμενο στην περιοχή).Τότε θα πρέπει να ακολουθούμε συνεχώς τα κόκκινα σημάδια στις πέτρες. Το μονοπάτι καταλήγει σε χωματόδρομο κάτω από το κτίριο του ΟΤΕ και εμείς κατευθυνόμαστε στην αρχή της χαρακτηριστικής ράχης που οδηγεί στην κορυφή. Ακολουθώντας πια τη ράχη σε μισή ώρα καταλήγουμε στην κορυφή του βουνού με το υπόγειο εκκλησάκι του Πρ. Ηλία.

Καταγραφή διαδρομής: Δασκαλούδης Θανάσης

Αναχώρηση ώρα 7.30 από το Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου . Φροντίστε να είστε εκεί τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα ώστε να ξεκινήσουμε έγκαιρα.

Εξοπλισμός : Σακίδιο ημέρας 25-40 λτ , Φακός (με εφεδρικές μπαταρίες), Μποτάκια πεζοπορίας, Γκέτες, Παγούρι νερού 0,5 ,Μακρύ παντελόνι ή κολάν πεζοπορίας, δύο μακρυμάνικα μπλουζάκια, Ένα φλις ή μια φούτερ ζακέτα, Μπουφάν αντιανεμικό-Αδιάβροχο -Γάντια- ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ATOMIKO,-Σφυρίχτρα-Σουγιάς-Σκούφο- Αντηλιακό προσώπου & χειλιών -Κάλτσες(+ εφεδρικές) -Αναπτήρας Μπατόν, - χαρτομάντιλα, Σνακ (σοκολάτες-παστέλια).

Υ.Γ Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας ή λόγω καιρικών συνθηκών. Πληροφορίες : 6973 804 843.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου