ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

28/5/17

ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Οι "ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ" τίμησαν την επέτειο της Μάχης της Κρήτης (ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία πλήθους κόσμου σήμερα το πρωί στο συνοικισμό της Ανδρομάχης Κατερίνης στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού οι επετειακές εκδηλώσεις για την Μάχη της Κρήτης που οργάνωσε ο σύλλογος Κρητών Πιερίας "ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΊ".
Ετελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους ηρωικώς πεσόντες κατά των Γερμανών κατακτητών και εν συνεχεία για το ιστορικό της ημέρας μίλησε η εκπαιδευτικός και μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου κα Αικατερίνη Καπετανάκη.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Κωνσταντίνος Μανιουδάκης τραγούδησε συγκινημένος ένα ριζίτικο τραγούδι για τους ήρωες που έπεσαν στη μάχη της Κρήτης. Φέτος τα χορευτικά του συλλόγου δεν χόρεψαν σε ένδειξη πένθους για τον φίλο των "ΣΤΑΥΡΑΕΤΩΝ", πρώην διοικητή της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου και υποδιοικητή της 1ης Στρατιάς υποστράτηγο Ιωάννη Τζανιδάκη, ο οποίος σκοτώθηκε στο τραγικό δυστύχημα του Σαρανταπόρου την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017, όταν ελικόπτερο του ΣΞ τ. UH-1H, με πέντε (5) επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη, κατέπεσε στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Κρητών πεσόντων. Κατόπιν κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και η εκδήλωση έληξε με τον Εθνικό Ύμνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου