ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

25/5/17

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ: Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΘΏΝΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΊΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΊΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΎΧΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΎ ΤΟΥ ΤΟΝ ΑΠΌΣΤΟΛΟ ΠΑΎΛΟ.

Μετά τη εισήγηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Κύριο Αυγουστίνο Ανδρικόπουλο, σχετικά με την οικονομική ενίσχυση των 1500 ευρώ για τον αγώνα δρόμου » Το πέρασμα του Απόστολου Παύλου » τον οποίον αγώνα συνδιοργανώνει ο Δήμος με την Ιερά Μητρόπολις Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος ….
πήρε τον λόγο ο Αντώνης Μπούμπουρας, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεθώνης, ο οποίος κατάθεσε τα παρακάτω:

» Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και Κύριοι Αντιδήμαρχοι, Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, μετά λύπης μου βλέπω και πάλι την δημιουργία των εκδηλώσεων με την επωνυμία Παύλια από την Ιερέα Μητρόπολις Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, με την συμμετοχή του Δήμου μας και άλλων φορέων.

Φυσικά τις προηγούμενες χρονιές ο Σεβασμιότατος απέκρυψε το γεγονός που υποστηρίζουν όλοι οι ιστορικοί, ότι δηλαδή ο Απόστολος Παύλος απέπλευσε για την Αθήνα από την Μεθώνη.

Αυτή η άποψη του Σεβασμιότατου περί Πύδνας έρχεται σε αντίθεση με την Ιστορική Αλήθεια και λυπεί όλους τους Μεθωναίους, καθώς επίσης αποτελεί ασέβεια προς τον μακαριστό Μητροπολίτη Κίτρους Βαρνάβα..
Δυστυχώς ο Σεβασμιότατος αδιαφορεί στην αντίδραση μας, την λύπη των κατοίκων δίνοντας την εντύπωση περιφρόνησης του Λαού.

Επίσης δεν αναγνωρίζει αυτό που έκανε ο μακαριστός Μητροπολίτης Βαρνάβας, δηλαδή που μας άφησε μια πνευματική κληρονομιά, θεσμούς από το 1958 και όλη βέβαια την εκκλησιαστική παράδοση.

Αναρωτιέμαι… Εφέτος ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κύριος Γεώργιος, θα αναφερθεί στην Μεθώνη ή θα το αποκρύψει ;

Όλοι οι Μεθωναίοι αναρωτιούνται αν υπάρχει κάποια σκοπιμότητα …

Ευχαριστώ »

Η άποψη του ήταν ξεκάθαρη και προβλημάτισε το Δημοτικό Συμβούλιο στο πως να συμβιβαστούν 2 αντίθετες απόψεις και πως να συμπαραστέκεται ο Δήμος στους δημότες του χωρίς να θίξει τα πιστεύοντα κανενός. Η πρόταση να γίνει εναλλάξ η αφετηρία του αγώνα μια χρονιά στην Μεθώνη και την επόμενη στο Μακρυγαλο δεν ικανοποίησε πλήρως τον πρόεδρο της Μεθωνης εφόσον δεν εξασφαλίζει την αποκατάσταση της Ιστορίας έτσι όπως την ξέρουν οι κάτοικοι της Μεθώνης, αντιθέτως ανοίγει τον δρόμο στο να αλλοιωθεί εντελώς η παράδοση, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Μεθώνης στο τέλος της συνεδρίασης.

Ρεπορτάζ: Ιζαμπέλ Δέδε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου