ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

23/6/17

O Γιώργος Μητσικώστας πάει ...Ολυμπο

Μητσικώστας:      Εάν νιώθουμε όλοι ότι η ζωή μας έγινε κομμάτια των μνημονίων,ο καθένας μπορεί να κάνει το δικό του παζλ στο κάδρο μιας θετικής και αισιόδοξης ζωής...

  Κατερίνα Τσαλού: Κύριε Μητσικώστα καλωσορίσατε. Θα σας δούμε με την φόρμα σας να συμμετέχετε στο Olympus Marathon. 

Γιώργος Μητσικώστας: Καταρχήν σας ευχαριστώ για την φιλοξενία. Δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι το βουνό των θεών, αλλά το δέος που ένιωσα και αυτήν την φορά είναι το ίδιο. Και μάλιστα μέσα από τα μονοπάτια του olympus marathon είναι σαν να "γνωρίστηκα" με το βουνό για πρώτη φορά.

Πως προέκυψε η φόρμα; Πριν ένα χρόνο γνωρίστηκα με την ομάδα του Run to change diabetes  στα 5 χλμ του Μαραθωνίου στην Αθήνα. Στην αφετηρία του αγωνίσματος, στο περίπτερο της Novo Nordisk Ελλάς, όπου επιστημονικό προσωπικό έκανε δωρεάν μετρήσεις για όλους τους μετέχοντες, με "μέτρησαν" και με το "σαγχαρομετρητή" τους κατάλαβα ότι το αίμα μας είχε την ίδια «γλυκύτητα».
Ενημερώθηκα για το πρόγραμμα "τρέχουμε για να αλλάξουμε τον Διαβήτη", το αγάπησα αμέσως και αποφασίσαμε να γίνω "πρεσβευτής", εάν μου επιτρέπεται η έκφραση,  αυτής της προσπάθειας - όχι όμως "κομίζοντας γλαύκες", αλλά φορώντας παπουτσάκια αθλητικά, φόρμα και υποστηρίζοντας την καμπάνια ευαισθητοποίησης "τρέχουμε για να αλλάξουμε τον διαβήτη".

Δεν είμαι περήφανος να ομολογήσω ότι μέχρι τότε δεν είχα τρέξει ούτε 3 χλμ. Το έκανα όμως και αισθάνομαι διπλή ικανοποίηση γιατί το κάνω όχι μόνο για τον εαυτό μου, αλλά για να υποστηρίξω ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης του κόσμου.
Προσέξτε την υγεία σας με 3 απλά βήματα.
Πρόληψη με τον Έλεγχο της γλυκόζης. Προσέχουμε την διατροφή μας. Ασκούμαστε, περπατάμε ή τρέχουμε ή απλά κινούμαστε . Κάνουμε όποια αθλητική δραστηριότητα μας τεριάζει.

Κ.Τ: Πιστεύετε στην εποχή των μνημονίων και της "εθνικής κατάθλιψης", όπως παρουσιάζουν οι έρευνες την κατάσταση στην χώρα, ο Έλληνας και η Ελληνίδα θα σηκωθούν  να τρέξουν;

Γ.Μ:  Συνηθίζω να λέω ότι σηκωθήκανε οι άλλοι και οι άλλες και πήγαν στα "Σερβαιβορ" και δεν θα σηκωθούμε όλοι μας που μουχλιάζουμε για την υγεία μας;
Από καναπέδες, καρέκλες πολυθρόνες,ανάκλιντρα, σκαμνάκια, ντουλάπες, κρεβατοκάμαρες κλπ κλπ ...που λέει κι ο Λιακόπουλος. Εντάξει, διορθώνω... χρόνος για τις κρεβατοκάμαρες πάντα θα υπάρχει!

Στο παρελθόν έχω χρησιμοποιήσει και άλλους τρόπους για να ξεσηκώσω κάποιον από την πολυθρόνα του. Σε μια ραδιοφωνική φάρσα είχα μιμηθεί τον Μανώλη Μαυρομάτη. Τηλεφώνησα στην ΕΡΤ, τους ανακοίνωσα ότι έχασα – εγώ ο Μαυρομάτης -  την πτήση μου και ο τελικός ποδοσφαίρου του Κυπέλλου Εθνών Ευρώπης – έτσι λεγόταν τότε – πρέπει να περιγραφεί από τα στούντιο της Αθήνας χωρίς ανταποκριτή. Ε, σας διαβεβαιώ ότι έγινε ο Μαραθώνιος και τα Ολυμπιακά μονοπάτια μαζί στους διαδρόμους της Αγίας Παρασκευής.

Κ.Τ.: Σας γνωρίσαμε από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση και μας προσφέρατε γέλιο για πολλά χρόνια.

Γ.Μ.: Το λέω συνεχώς και δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω.  Απαιτείται γέλιο.  Απαιτείται αγάπη. Απαιτείται όμως και γνώση και συνειδητοποίηση. Πρέπει να φροντίζουμε την υγεία μας. Ειδικά οι νέοι άνθρωποι. Η καλή υγεία μας οδηγεί στην καλή ποιότητα ζωής.
Γνώση που με την ομάδα της Novo Nordisk, και την καμπάνια ευαισθητοποίησης που πραγματοποιούμε σε όλη την Ελλάδα, προσπαθούμε να μεταδώσουμε.
Και εάν νιώθουμε όλοι ότι η ζωή μας έγινε κομμάτια των μνημονίων σας απαντώ: Ο καθένας μπορεί να κάνει το δικό του παζλ στο κάδρο μιας θετικής και αισιόδοξης ζωής.


Κ.Τ.: Να σας ζητήσω μία από τις περίφημες μιμήσεις σας για τους αναγνώστες μας.

Γ.Μ.: Θα ξεκινήσω με τον Ντάνο τον Σαρβαιβοριστα:
- Τι ήρθανε να κάνουμε στον Όλυμπο ρε Βαλαβάννννη (έχει έμφαση στο νννι και λλιι) αφού με τους Θεούς κανένας δεν τα βάννννειθ.
Και ο Αδωνης τι θα έλεγε εάν μετείχε στο Ολυμπους Μάραθον;
- Που σαι ρε Πολακη; Κότα είσαι. Εάν είσαι μάγκας περπάτα το βουνό ξυπόλητος και τερμάτισε όπως εγώ σε 2:33:56. Δηλαδή 2 μήνες 33 μέρες και 56 κλάσματα του δευτερολέπτου.
Και απαντά ο Πολάτσης:
- Του Διός του τάξανε ένα κοπάδι βόδια , κτσι ο Άδωνης εφοβήθηκτσε, κτσε ούρησε τα πόδια.

Συνέντευξη στην ηλεκτρονική εφημερίδα imerisiapierias.net και στη δημοσιογράφο Κατερίνα Τσαλού 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου