ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

3/10/17

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΟΡΩΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

Από χθές 02/10/2017 τέθηκε σε αναγκαστική εφαρμογή η οδηγία του ΕΟΠΥΥ με τους νέους κανόνες συνταγογράφησης.

Συγκεκριμένα κάθε συμβεβλημένος ιατρός μπορεί να συνταγογραφεί ή να εξετάζει μέσω ΕΟΠΥΥ μέχρι 20 ασθενείς την ημέρα για μέχρι 10 εργάσιμες μέρες (δηλ έως 200 επισκέψεις κάθε μήνα) σε προκαθορισμένο ωράριο πλέον και με περιορισμό ελάχιστης χρονικής περιόδου ανά ασθενή τα 15 λεπτά.

Αυτή η παγκόσμιας πρωτοτυπίας απόφαση, έλαβε χώρα με πρόφαση καταγγελίες ασφαλισμένων που αμφισβητούσαν εάν οι ιατροί είχαν ¨ καλύψει¨ εντός ολίγων ημερών τις 200 επισκέψεις.

Σημειωτέον ότι τέτοιου είδους καταγγελίες στη σημερινή ηλεκτρονική εποχή συνταγογράφησης είναι εύκολο να ελεγχθούν και να αποδειχθούν.

Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την ανικανότητά της να ασκήσει έλεγχο στις ελάχιστες αυτές περιπτώσεις έλαβε την παραπάνω απόφαση με συνέπεια :

1) την ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση των ασφαλισμένων.

2) την ταλαιπωρία των ιατρών που πρέπει να εξηγούν τα ανεξήγητα και να έρχονται σε αντιπαράθεση με τους ασθενείς τους χωρίς υπαιτιότητά τους.

3) μεγάλη χρονική καθυστέρηση στην εκτέλεση συνταγών με το αντιεπιστημονικό όριο των 15 λεπτών.

Οι ιατροί στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν αποδείξει διαχρονικά (από μαθητές, φοιτητές και επαγγελματίες) την αξία της ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ και την ισότητα δικαιωμάτων και υποχρεώσεων σε αντίθεση με την ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ.

Ζητάμε την κατανόηση των πολιτών-ασθενών και τονίζουμε ότι η παραπάνω μεταβολή έλαβε χώρα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Ιατρικών Συλλόγων και χωρίς την προτεινόμενη διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Για το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου