ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

16/11/17

Πιερία: Πλημμύρισε η Εθνική Οδός- Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία προς Αθήνα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πιερία εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης με πολλά προβλήματα στο οδικό και το σιδηροδρομικό δίκτυο.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, στην ευρύτερη περιοχή της Κατερίνης, έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 300 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία, ενώ έχουν συγκροτηθεί 10 συνεργεία με 25 πυροσβέστες για την αντιμετώπιση των περιστατικών.

Την ίδια ώρα, ορατός είναι ο κίνδυνος να «κοπεί» η χώρα «στα δύο», καθώς το ρεύμα καθόδου της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης έχει αποκλειστεί στην Πιερία, στο ύψος του κόμβου Νέας Εφέσου και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται… μέσω Κοζάνης!

Υπενθυμίζεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα καθόδου διακόπηκε νότια της Κατερίνης, στο ύψος του Βαρικού, ήδη από τις 3.15 το μεσημέρι της Πέμπτης λόγω υπερχείλισης του ποταμού «Μαυρονέρι». Όπως ανακοίνωσε η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», η διακοπή κατέστη αναγκαία καθώς συγκεντρώθηκε ιδιαίτερα αυξημένος όγκος υδάτων σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρει τα εξής: «Σήμερα Πέμπτη 16 Νοεμβρίου και ώρα 15:15 διακόπηκε η κυκλοφορία στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου στη ΧΘ 427+203 (Α/Κ Νέας Εφέσου), λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, τα οποία σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα γεωμορφολογικά φαινόμενα της ευρύτερης περιοχής είχαν σαν αποτέλεσμα τη συγκέντρωση ιδιαίτερα αυξημένου όγκου υδάτων σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στις ανάντη και κατάντη περιοχές του Αυτοκινητοδρόμου και στη συνέχεια στον αυτοκινητόδρομο.
Η κυκλοφορία μεταξύ Αθήνας-Θεσσαλονίκης στο ρεύμα προς Αθήνα έχει διακοπεί και διεξάγεται μέσω της παρακάτω εκτροπής:
Έξοδος στον Α/Κ Κλειδιού – Εγνατία – Κοζάνη – Ελασσόνα και είσοδος στον Α/Κ Γυρτώνης.

Ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή συνιστάται στους οδηγούς που κινούνται στη συγκεκριμένη περιοχή (Α/Κ Νέας Εφέσου) με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που οι συνθήκες επιδεινωθούν στη διάρκεια των επόμενων ωρών, η κυκλοφορία θα διακοπεί και στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Στην περίπτωση αυτή, θα εφαρμοστεί η αντίστοιχη εκτροπή (έξοδος στον Α/Κ Γυρτώνης – Ελασσόνα – Κοζάνη – Εγνατία και είσοδος στον Α/Κ Κλειδιού).

Επισημαίνεται ότι η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα διεξάγεται χωρίς προβλήματα από Ράχες έως Α/Κ Λιτοχώρου και από Ν.Α/Κ Κατερίνης έως Κλειδί.

Παρακαλούμε τους οδηγούς να οδηγούν προσεκτικά και με χαμηλές ταχύτητες εφόσον κινούνται στην εν λόγω περιοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις της Τροχαίας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλεφωνικό κέντρο της Εταιρίας (2410741440) και να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα της Εταιρία

Έτσι οι οδηγοί που κατευθύνονται από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα υπόκειται μια τεράστια ταλαιπωρία, καθώς εκτρέπονται μέσω του κόμβο Κλειδιού (Αιγινίου) στην Εγνατία Οδό και από εκεί στην Κοζάνη, την Ελασσόνα και στη Λάρισα προκειμένου να επανεισαχθούν στο δρόμο μέσω του κόμβου Γυρτώνης».

Μετ’ εμποδίων, όμως, διεξάγονται και τα δρομολόγια των τρένων, με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να προειδοποιεί για πιθανές καθυστερήσεις στο τμήμα μεταξύ Λιτόχωρου και Κατερίνης, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τη έντονη βροχόπτωση στο νομό Πιερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου