ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

9/12/17

Κιλκίς: Οι βρύσες βγάζουν αυτό το κίτρινο νερό – Η εξήγηση της εικόνας και του προβλήματος

Όλα συμβαίνουν στο χωριό Χαμηλό στο Κιλκίς. Οι κάτοικοι ανοίγουν τις βρύσες τους και βλέπουν στα ποτήρια, αυτό το νερό…


 Απίστευτο πρόβλημα αντιμετωπίζουν κάτοικοι, σε χωριό του Κιλκίς, κάθε φορά που βρέχει καταρρακτωδώς. Στο χωριό, Χαμηλό, οι κάτοικοι εδώ και πολλά χρόνια δεν έχουν πόσιμο νερό στις βρύσες τους, κάθε φορά που βρέχει για ώρα.

Διαμαρτύρονται, καθώς το νερό που βγάζουν οι βρύσες τους, κάθε φορά σε περίπτωση βροχής, έχει χρώμα κίτρινο και φυσικά είναι ακατάλληλο για να το πιουν ή να το χρησιμοποιήσουν.

Ο Αθανάσιος Τζούρτζος, πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης του δήμου Παιωνίας, επιβεβαίωσε το πρόβλημα και ανέφερε πως «οι κάτοικοι έχουν δίκιο. Την ημέρα που βρέχει, δεν μπορούν να πιουν νερό από την βρύση».

Ωστόσο, την τελευταία τριετία, έχουν γίνει προσπάθειες αντιμετώπισης τους προβλήματος, χωρίς όμως να έχουν καταφέρει να απαλλαγούν απολύτως από την μόλυνση του νερού, τις ώρες που βρέχει.

«Η πηγή του νερού σε όλο το δίκτυο της περιοχής αυτής, κάθε φορά που βρέχει καταρρακτωδώς, μαζεύει χώματα και μπαίνουν στο δίκτυο. Αυτό το χωριό μια ζωή έχει αυτό το πρόβλημα, έχουμε ενεργοποιήσει ένα καινούριο αντλιοστάσιο, το οποίο το αλλάζουμε όταν υπάρχει αυτό το φαινόμενο.

Έχουμε τοποθετήσει δυο καινούριες υδατοδεξαμενές, για να απορροφούν κάθε φορά τις λάσπες, αλλά σε περίπτωση καταρρακτώδης βροχής, δεν προλαβαίνει να καθαριστεί το νερό εκείνη την στιγμή. Όμως, την επόμενη ημέρα καθαρίζει και οι κάτοικοι έχουν πόσιμο νερό» δήλωσε o Αθανάσιος Τζούρτζος.

Το νερό που βγάζουν οι βρύσες στο χωριό Χαμηλό, όταν βρέχει

Πηγή: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου