ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

13/2/18

ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΘΡΗΝΟΣ: Πέθανε ο Νομίατρος Βράμης – Βραμόπουλος

Με βαθιά συγκίνηση και θλίψη πληροφορήθηκε την Κυριακή 11-2-2018 η κοινωνία της Κατερίνης τον θάνατο του ιατρού....
Βράμη – Βραμόπουλου ο οποίος επί πολλά έτη – και μέχρι τη συνταξιοδότησή του – υπηρέτησε συνεχώς, από τη θέση του Διευθυντού και Νομιάτρου, στο Υγειονομικό Κέντρο Ν. Πιερίας.


Με την επιστημονική αξιοσύνη, την παραδοσιακή ευγένεια και αρχοντιά καθώς και την ξεχωριστή μετριοφροσύνη και σεμνότητα που πάντοτε τον διέκρινε και τον χαρακτήριζε, διεύθυνε όλα αυτά τα χρόνια με ιδιαίτερη επιτυχία – την Υγειονομική Υπηρεσία του Νομού Πιερίας.

Πτυχιούχος Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απέκτησε στη συνέχεια και την Ιατρική Ειδικότητα του Υγιεινολόγου και επέλεξε να ενταχθεί και να υπηρετήσει τον τομέα της Δημόσιας Υγείας από τη θέση του Νομιάτρου.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Κατερίνης. Παντρεύτηκε την Ερασμία Βακαλίκου και απέκτησε δύο παιδιά, την Ελευθερία και τον Σωτήρη (Οφθαλμίατρος).

Οι νεότεροι ιατροί θυμούνται με συγκίνηση την πραότητα του, την ευγένειά του, την μετριοφροσύνη του καθώς και την ικανότητά του να διαχειρίζεται δύσκολες όσο και ευαίσθητες καταστάσεις και γενικά δεν ξεχνούν την σπουδαία παρουσία και προσφορά του στο Νομό Πιερίας στον ευαίσθητο χώρο της Δημόσιας Υγείας με τα μεγάλα προβλήματα εκείνης της εποχής, αντλώντας διδάγματα ανθρώπινου ήθους.

Η μνήμη του δεν θα σβήσει, όπως ταιριάζει σε άνθρωπο καλό κ’ αγαθό που τίμησε ιδιαίτερα την ιατρική επιστήμη και το βαθύτατο ανθρωπιστικό της νόημα.

Η κηδεία του έγινε πάνδημη χθες από τον ιερό Ναό Θείας Ανάληψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου