ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

21/3/18

ΕΛΑΣΣΟΝΑ: Υπόμνημα στην Εισαγγελία για τα τιμολόγια κατέθεσε ο Δήμαρχος Ελασσόνας

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας Βρέθηκε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Ελασσόνας, κ.Νίκος Ευαγγέλου με σκοπό να καταθέσει υπόμνημα στον εισαγγελέα υπηρεσίας για την υπόθεση με τα τιμολόγια αξίας 270.000 ευρώ την οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας μέσω του προχθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου.


Το ζήτημα των τιμολογίων που αφορούν σε προμήθειες υλικών και εργασίες (και στην πλειοψηφία τους φέρουν την υπογραφή του πρώην αντιδημάρχου Ελασσόνας κ. Ι. Δραγατσίκη) λέει ο κ. Ευαγγέλου μιλώντας στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

"Ποιος και τι φοβάται; Γιατί προσπάθησαν να αλλάξουν το θέμα συζήτησης; Γιατί μου πρότειναν να βρεθώ με τον ίδιο και να καθίσουμε να τα βρούμε;" τόνισε χαρακτηριστικά για να συμπεράνει πως "τα αίτια είναι πιο βαθιά".

Ο δήμαρχος Ελασσόνας τόνισε πως το υπόμνημα περιέχει τόσο το ιστορικό της υπόθεσης όσο και αποδεικτικά στοιχεία για να μπορέσει να προβεί στις επόμενες κινήσεις ο εισαγγελέας που θα αναλάβει την υπόθεση.

"Το θέμα προέκυψε εδώ και περίπου πέντε ημέρες" αναφέρει στην εφημερίδα και συνεχίζει: "Βγήκε διαταγή πληρωμής εις βάρος του δήμου γι αυτό το ποσό και έγινε κατάσχεση στους λογαριασμούς του Δήμου, από τις δύο εταιρίες με συγκεκριμένα τιμολόγια που ανέρχονται στο ύψος των 270 χιλιάδων, πέραν των εξόδων που είναι δικαστικά έξοδα. Άρα φτάνουμε κοντά στα 340 χιλιάρικα.

Το παράξενο σε αυτήν την υπόθεση που με αναγκάζει να καταθέσω στον εισαγγελέα υπόμνημα είναι ότι όλα αυτά τα τιμολόγια ήταν κομμένα 29 Αυγούστου του 2014 δύο ημέρες πριν αναλάβω. Στην ουσία όμως μεσολαβούσε και Σαββατοκύριακο που ήταν νεκρό" Για το ποιος ήξερε σχετικά λέει:

"Για όλα αυτά τα τιμολόγια είχε άγνοια και η τεχνική υπηρεσία και η οικονομική. Δηλαδή δεν είχε παραλάβει κανένας τίποτα παρά ένας συγκεκριμένος αντιδήμαρχος". Εξηγώντας την απόφαση του να πάει το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τονίζει: "Θεώρησα πως εκτός από την απόφασή μου αυτήν πως θα ήταν σωστό να τη φέρω και στο Δημοτικό Συμβούλιο για να τους ενημερώσω.

Ζήτησα και ομόφωνη απόφαση. Δεν υπήρξε όμως γιατί η αντιπολίτευση και η ελάσσων και η μείζων βρήκε κάποια προσχήματα πως μπορούμε να τα βρούμε. Να βρούμε τι; Κουβέντες των καφενείων. Ο ρόλος μας είναι διαφορετικός και ο κόσμος πίστεψε σε μας.

Μας ανέθεσε να εξυπηρετούμε τα συμφέροντά του. Με το που αισθανθήκαμε πως ενδεχομένως θίγονται τα συμφέροντα των πολιτών φτάσαμε στην πράξη αυτή. Θα γίνει έρευνα και θα υπάρξει διαφάνεια. Δεν θα αιωρούνται πράγματα και λόγια. Θα ξεκαθαρίσουν όλα".

- Υπήρξαν αντιδράσεις:
Η αλήθεια είναι πως υπήρξαν αντιδράσεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

- Τις θεωρείτε φυσιολογικές;
Όχι βέβαια.

- Πως τις χαρακτηρίζετε;
Δεν θα τις χαρακτηρίσω. Απλά θα πω το εξής. Όσοι ψηφιστήκαμε έχουμε έναν κοινό ρόλο. Να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα των πολιτών.

Εν κατακλείδι ο κ. Ευαγγέλου αναρωτιέται "ποιο το μεμπτό του να ζητήσω συναίνεση να καταθέσω στον εισαγγελέα υπόμνημα για να κάνει έρευνα;"

Του Κώστα Γκιάστα
Πηγή: Έντυπη έκδοση της Εφ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου