ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

22/6/18

Πορεία διαμαρτυρίας και σκέψεις για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων

Περίπου 2000 Πιεριείς , μέλη και φίλοι των πολιτιστικών συλλόγων του Νομού μας, πραγματοποίησαν την μεγαλύτερη πορεία διαμαρτυρίας που έγινε ποτέ στην Κατερίνη.


Χωρίς υποστήριξη κομμάτων, χωρίς επίσημη υποστήριξη της εκκλησίας, του Δήμου, της Νομαρχίας ή άλλων φορέων. ΜΟΝΟ οι άνθρωποι των πολιτιστικών συλλόγων. Αυτό όντως δεν έχει ξανασυμβεί.

Είχα την τιμή να είμαι ένας από τους δεκάδες προέδρους συλλόγων που διοργάνωσαν, αυτή την ειρηνική πορεία. Αυτό το άρθρο εκφράζει αποκλειστικά δικές μου απόψεις. Μόλις σε 4 ημέρες καταφέραμε και οργανώσαμε κάτι τόσο μεγάλο, χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο και την βοήθεια φυσικά ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ δημοσιογράφων και Blogs της πόλης μας. Ανάμεσα στους συλλόγους βρέθηκαν ελάχιστοι ‘’κακοπροαίρετοι’’ , η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφία αγκάλιασε την εκδήλωση και την υποστήριξε με ζέση. Άλλωστε ΠΑΝΤΑ και ΠΑΝΤΟΥ υπάρχουν οι άνθρωποι που εστιάζουν ή προσπαθούν να εντοπίσουν κάτι στραβό. Σε αυτούς απλά θα πω, ότι με χαρά θα συμμετέχω , στην επόμενη εκδήλωση που θα διοργανώσουν αυτοί, η οποία ελπίζω να είναι πιο άρτια οργανωμένη και ακόμη πιο μαζική.


Μικρά παιδιά, γυναίκες και άντρες, έφηβοι και ηλικιωμένοι, με μια Ελληνική σημαία στο χέρι φωνάξαμε το δικαίωμα μας στην διαφωνία για την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στους Σλάβους γείτονες μας. Πώς γίνεται άραγε, όταν τους ψηφίζεις να κραυγάζουν ‘’ο λαός μίλησε’’ και όταν δηλώνεις την αντίθεση σου μαζί τους να λένε ‘’ότι είναι σκοταδιστές και φασίστες’’;


Νιώθω την ανάγκη να απαντήσω , στους καλοπροαίρετους που μας λένε ότι η συμφωνία αυτή είναι καλή. Ότι είναι καλύτερη από το προηγούμενο καθεστώς που υπήρχε. Ότι καλύτερα τώρα που τους λένε Βόρεια Μακεδονία παρά σκέτο Μακεδονία όπως τους αποκαλούσε μέχρι τώρα, σχεδόν όλος ο κόσμος. Έρχεται κάποιος δηλαδή, κλέβει το όνομα και την ιστορία σου, εμφανίζει αλυτρωτικούς χάρτες, δημιουργεί ένα κατά φαντασία έθνος, δημιουργεί τελεσμένα και εν συνεχεία θεωρείς επιτυχία ότι έκανε σε κάτι πίσω. Με την ίδια λογική θα είναι επιτυχία εάν αύριο η Τουρκία διεκδικεί 10 νησιά από τα 100 που διεκδικεί σήμερα. Θα είναι επιτυχία εάν στην Κύπρο υπογραφεί ένα σχέδιο τύπου ΑΝΑΝ. Και με την ίδια λογική εάν αύριο μας πάρουν την Κρήτη, θα είναι επιτυχία εάν στο μέλλον κάποια κυβέρνηση καταφέρει και αποστρατικοποίησει το νησί…


Οι Σκοπιανοί είναι 1.500.000 και εμείς 10.000.000. Έχουν εσωτερικά προβλήματα με μια δεμένη, ισχυρή Αλβανική μειονότητα που ξεπερνάει το 30% του πληθυσμού τους. Εμείς έχουμε ομογένεια, αυτοί όχι. Εμείς έχουμε χιλιάδες χρόνια ιστορία , ενώ αυτοί τίποτε. Εμείς έχουμε στρατό, ενώ αυτοί τίποτε. Εμείς είμαστε μέλος χώρα του ΝΑΤΟ , της Ευρωζώνης…ενώ αυτοί όχι. Εμείς έχουμε καλύτερη γεωπολιτική θέση (πρόσβαση στη Θάλασσα, Νησιά, Λιμάνια κτλ) από τους Σκοπιανούς. Θα μπορούσα να αναφέρω δεκάδες ακόμα πλεονεκτήματα που έχουμε σε σχέση με αυτούς. Και όμως, καταφέραμε να θεωρούμε επιτυχία την συμφωνία… Σκεφτείτε λίγο να είχαν αυτοί τα πλεονεκτήματα μας και εμείς τα μειονεκτήματα τους. Θα υπήρχαμε σήμερα; Μάλλον όχι. Θα μας είχαν ‘’καταπιεί’’.


Όχι δεν έχουμε μια παγκόσμια συνομωσία ‘’ισχυρών’’ που θέλουν να καταστρέψουν την Ελλάδα. Όχι δεν πιστεύω ότι υπάρχει ένα σχέδιο που θέλει να εξαφανίσει τον Ελληνισμό. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι χρόνια τώρα μας διοικούν ΑΧΡΗΣΤΟΙ , ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ, ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΙ και ΡΑΓΙΑΔΕΣ πολιτικοί.


Και τι προτείνεις; Πόλεμο; Είναι η ερώτηση που κάνει κάποιος όταν πλέον δεν έχει κανένα επιχείρημα να απαντήσει. Μα γιατί οι Σκοπιανοί έκαναν πόλεμο και τους λέει σήμερα όλος ο ντουνιάς Μακεδονία; Αποφασιστικότητα χρειάζεται και στρατηγική. Και μέσα στην στρατηγική είναι να μην αποκλείεις ΤΙΠΟΤΑ. Πώς αλλιώς θα σε σεβαστεί ο άλλος; Εάν δηλαδή εμείς βγάλουμε μια ντουντούκα και φωνάζουμε ‘’ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ’’ με ποιόν τρόπο θα θέτουμε τα όρια μας στην εξωτερική μας πολιτική; Δεν έχετε καταλάβει ότι μας έχουν όλοι για πλάκα; Στην ίδια την προσωπική μας ζωή, δεν βάζουμε κόκκινες γραμμές και όρια; Δεχόμαστε τα πάντα;



Ναι είναι πιο απλά τα πράγματα από όσο νομίζουμε. Σκόπιμα οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ που μας διοικούν, μας έχουν κάνει να πιστεύουμε ότι πρέπει να είμαστε ραγιάδες και καρπαζοεισπράκτορες. Προσπαθούν να μας ευνουχίσουν. Φοβόμαστε τους Τούρκους, φοβόμαστε και τους Σκοπιανούς..και έρχονται και οι Αλβανοί οσονούπω να προστεθούν στο μενού.


Σε αυτούς που λένε, που ήσασταν όλοι εσείς όταν κόβανε μισθούς και συντάξεις …απαντούμε ότι ήμασταν στην ‘’πλατεία’’. Ανάμεσα στους αγανακτισμένους. Εκατομμύρια ήταν και τότε στον δρόμο. Είναι τουλάχιστον περίεργο που βγάζουν φλύκταινες κάποιοι, επειδή βλέπουν τον κόσμο να διαδηλώνει τώρα για την Μακεδονία.


Σε αυτούς που λένε ‘’ας κλείσει το θέμα, να συνεχίσουμε την ζωή μας και τις δουλειές μας’’ απαντώ ότι εάν σκεφτότανε έτσι οι πρόγονοί μας, σήμερα δεν θα μιλούσε κανένας για Λεωνίδα, Μ. Αλέξανδρο, Επανάσταση 1821, Βαλκανικοί Πόλεμοι, ΟΧΙ σε Ιταλούς και Γερμανούς το 1940…και δεν θα μιλούσε κανένας για τον Ελληνικό Πολιτισμό διότι αυτός ήταν απόρροια αυτών των μεγάλων ΟΧΙ που είπε ο Ελληνισμός διατηρώντας έτσι την ανεξαρτησία του.


Στο τέλος τέλος ….θέλω να πω ότι όλοι μας παίρνουμε αυτό που μας αξίζει. Μας συμβαίνει αυτό που μας αξίζει. Έτσι λοιπόν όταν ο Νέο – Έλληνας ψηφίζει τον βουλευτή της περιοχής του με αντάλλαγμα μια θέση στο δημόσιο, τον δήμαρχο με αντάλλαγμα να του κάνει τον δρόμο μπροστά στο σπίτι του ή τον πρόεδρο του χωριού του με αντάλλαγμα να μην πληρώνει το νερό που ποτίζει το χωράφι του ....τότε του αξίζει ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.


Λέω πάντα και θέλω να πιστεύω, ότι ο θεός της Ελλάδας, αν δεν μας βαρέθηκε ακόμα θα βάλει το χεράκι του. Μόνο μην πάθουμε σαν το ανέκδοτο που ζητούσε κάποιος από τον Θεό επίμονα να κερδίσει το λαχείο. Κάθε μέρα παρακαλούσε να κερδίσει τον πρώτο λαχνό. Κάποια στιγμή εμφανίστηκε μπροστά του ο θεός και του είπε: ‘’πάρε και κανένα λαχείο ρε παιδάκι μου’’.


https://www.youtube.com/watch?v=_m4KJoGl-Z0&feature=youtu.be


Θωμάς Αναστασιάδης
Πρόεδρος Μ.Σ Θρακικός Γανόχωρας



Υ.Γ Το βίντεο αφιερωμένο σε αυτούς που είδαν κάποιες δεκάδες ακροδεξιών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου