ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

22/6/18

Σοβαρό ατύχημα με ελικόπτερο Χιούι στο Στεφανοβίκειο

Ένα σοβαρό αεροπορικό ατύχημα, συνέβη στην Αεροπορία Στρατού, ευτυχώς χωρίς ανθρώπινα θύματα ή τραυματισμούς, στις 20 Ιουνίου και έγινε σήμερα γνωστό μάλλον...
«συμπτωματικώς», είχε ως αποτέλεσμα την μάλλον οριστική όπως φαίνεται διαγραφή του συγκεκριμένου ελικοπτέρου τύπου UH-1H Huey της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ).


Το συμβάν αυτό συνέβη την Τετάρτη στην έδρα της 1ης ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, όταν το ελικόπτερο τύπου Huey πραγματοποιούσε δοκιμές μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντηρήσεως.
Συμφώνως με τις πληροφορίες στο ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν δύο εμπειρότατοι πιλότοι της Αεροπορίας Στρατού, αμφότεροι πιστοποιημένοι «δοκιμαστές» του συγκεκριμένου τύπου ελικοπτέρου, πήραν το συγκεκριμένο ελικόπτερο για δοκιμή αέρος, που προϋπόθετε την υποχρεωτική διενέργεια συγκεκριμένων δοκιμών. Σε μία από αυτές και ενώ το ελικόπτερο αιωρείτο σε ύψος 5 ποδών (περίπου 1,5 μέτρο) και εντός του αεροδρομίου του Στεφανοβικείου, ο δοκιμαστής πιλότος του έπρεπε να δώσει πλήρη ισχύ στη λειτουργία του κινητήρα, με αποτέλεσμα τότε ακριβώς να αποσπαστεί το δίφυλλο στροφείο με τις έλικες, πέρασε πάνω από τους δύο πιλότους και «καρφώθηκε» στο έδαφος μερικά μέτρα πιο πέρα, χωρίς να τραυματίσει κανέναν. Οι δύο δοκιμαστές χάρη στην εμπειρία τους (και ασφαλώς με πολύ τύχη και τη βοήθεια όλων των Ταγμάτων των Αρχαγγέλων) κατάφεραν και προσγείωσαν το «βαρειά τραυματισμένο» ελικόπτερό τους στο έδαφος, χωρίς να τραυματισμούς.

Επιτροπή εμπειρογνωμώνων της Αεροπορίας Στρατού έχει αναλάβει ήδη τη διερεύνησει του συγκεκριμένου αεροπορικού συμβάντος.


Πηγή: parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου