ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

10/7/18

Διάβρωση Ακτών Πλαταμώνα: Αντιδρούν επαγγελματίες στο έργο που προγραμματίζει ο Δήμος

Κ.ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ...
ΚΑΙ ΙΔΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ»


Την συνολική αντιμετώπιση του φαινομένου της διάβρωσης των ακτών στη περιοχή του Πλαταμώνα επιχειρεί να λύσει ο δήμος Δίου – Ολύμπου με την χρηματοδότηση μελέτης έργου, το οποίο σύμφωνα με τους μελετητές πρόκειται να λύσει το πρόβλημα οριστικά. Σήμερα το μεγαλύτερο μέρος της θάλασσας «τρώει» τις ακτές του Πλαταμώνα εκτός από το σημείο στο οποίο έχουν τοποθετηθεί δύο βραχίονες από την δεκαετία του ΄90, όπου εκεί υπάρχουν ξαπλώστρες και ακτή ώστε να μπορούν οι τουρίστες να κάνουν μπάνιο.

Αντιδράσεις από επαγγελματίες του Πλαταμώνα 

Οι επαγγελματίες της συγκεκριμένης περιοχής στον Πλαταμώνα, αντιδρούν στην υλοποίηση του έργου που θέλει να κάνει ο δήμος αφού όπως λένε οι βραχίονες είχαν αποτέλεσμα. Μιλώντας στο «Ο.Β» οι επαγγελματίες Δημήτρης Γαλάνης, Νίκος Κωττούλας, Άννα Τσιάτα, Αποστόλης Γεροβασίλης, Ιωάννης Γεροβασιλείου και Ιωάννης Γεωργιάδης εκπροσωπώντας και άλλους συναδέρφους τους από την περιοχή, τόνισαν χαρακτηριστικά ότι δεν θέλουν να γίνει καμία παρέμβαση στην συγκεκριμένη περιοχή της ακτής και ότι έργο θέλει να κάνει η δημοτική αρχή, να το κάνει πριν και μετά από αυτό το σημείο. «Εκείνα τα χρόνια εμείς δεχθήκαμε να γίνουν οι βραχίονες ενώ οι επαγγελματίες από την άλλη πλευρά δεν ήθελαν με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν πρόβλημα με την θάλασσα ενώ εμείς όχι. Γιατί λοιπόν να αλλάξουμε ένα έργο το οποίο απέδωσε, μας έλυσε το πρόβλημα, για να κάνουμε ένα άλλο, το οποίο δεν πρόκειται να αποδώσει, αν πάρουμε σαν παράδειγμα την παραλία Κατερίνης που έγινε το ίδιο έργο που θέλουν να κάνουν και δεν είχε κανένα αποτέλεσμα;» λένε οι επαγγελματίες. 

«Να μας αφήσουν ήσυχους» 

«Η εφαρμογή και υλοποίηση υποθαλασσίων βραχιόνων έχει αποδειχθεί ότι δεν έχει αποτέλεσμα λένε οι επαγγελματίες, ενώ αντίθετα οι υπερυψωμένοι βραχίονες τύπου «Ταφ» αφενός προστατεύουν τις ακτές από την διάβρωση, αφετέρου αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες και προτείνουν να γίνουν και άλλο πρόβολοι «Ταφ» και όχι να χαλάσουν οι υφιστάμενοι» λένε οι επαγγελματίες και ζητούν όπως χαρακτηριστικά τονίζουν «να μας αφήσουν ήσυχους». Επιπλέον ζητούν να προχωρήσει η δημοτική αρχή ένα βήμα  παραπάνω εξωραΐζοντας και καλλωπίζοντας τους βραχίονες με πολλαπλά όπως λένε οφέλη ενώ σε περίπτωση που γίνει το έργο για την κατασκευή των υποθαλασσίων βραχιόνων να μην χαλάσουν οι παλαιότεροι βραχίονες και πρόβολοι, αλλά το νέο έργο να λειτουργήσει επικουρικά σε αυτό που η χρησιμότητα και η αποτελεσματικότητα του είναι αποδεδειγμένη.

Ο Δήμαρχος Δίου Ολύμπου 

Αναφερόμενος στο έργο ο Δήμαρχος Δίου Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος έκανε λόγο για ένα έργο το οποίο θα λύσει συνολικά το φαινόμενο της διάβρωσης της ακτής του Πλαταμώνα, ενιαία. «Έχουμε κάνει αγώνα δρόμου για την ωρίμανσης της μελέτης η οποία έγινε από επιστήμονα μηχανικό τον οποίο εμπιστευόμαστε για την λύση του προβλήματος. Είμαστε εν αναμονή χρηματοδότησης κατασκευής του έργου, προϋπολογισμού 3,5 εκ ευρώ που θα γίνει με διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό και προβλεπόμενο χρόνο ολοκλήρωσης 1,5 χρόνο» ανέφερε ο κ. Δημόπουλος και πρόσθεσε: «Είμαστε εδώ για να προστατεύουμε το δημόσιο συμφέρον αλλιώς σε λίγα χρόνια θα χάσουμε και δημόσια αλά και ιδιωτική περιουσία. Επιβάλλεται μια συνολική και ενιαία αντιμετώπιση του προβλήματος» τόνισε χαρακτηριστικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου