ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

26/7/18

Λιγότεροι από ποτέ! Γιόρτασαν την Αγία Παρασκευή στα Τέμπη (ΦΩΤΟ)

Ημέρα του εορτασμού της Αγίας Παρασκευής σήμερα και η εκκλησία στα Τέμπη κάθε άλλο παρά την κοσμοσυρροή άλλων ετών θυμίζει, με την παρουσία του κόσμου να είναι μικρότερη από από ποτέ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια
. Σε συνδυασμό με τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική, οι πολίτες έχουν στρέψει αλλού τη προσοχή τους.

Στη φημισμένη κοιλάδα των Τεμπών ανάμεσα από τον Όλυμπο και την Όσσα (Κίσσαβο) και περίπου στο κέντρο βρίσκεται η γνωστή εκκλησία της Αγίας Παρασκευής που χτίστηκε περίπου το 1910.

Παράλληλα τα βλέμματα τραβά η μικρή σπηλιά όπου είναι και το αρχικό προσκύνημα, εκεί όπου στο τέλος από μία οπή στο βράχο αναβλύζει το αγίασμα της Αγίας Παρασκευής. Χαρακτηριστική επίσης είναι η σιδερένια πεζογέφυρα που κατασκευάστηκε το 1960, ενώ μέχρι τότε οι πιστοί μεταφερόντουσαν στην αντίπερα όχθη του Πηνειού μέσω βάρκας ή από μία μικρή ξύλινη γέφυρα.

Από το άνοιγμα των σηράγγων η επισκεψιμότητα έχει πέσει, καθώς τα αυτοκίνητα δεν περνούσαν από εκείνο το σημείο. Παρόλα αυτά αν και το διήμερο (Πέμπτη-Παρασκευή) οι σήραγγες είναι κλειστές, μέχρι στιγμής η προσέλευση είναι μικρή με λιγοστούς διερχόμενους να πηγαίνουν για να προσκυνήσουν.

Δείτε φωτογραφίες από τη σημερινή γιορτή στην Αγία Παρασκευή:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου