ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

8/11/18

Το βιολί του ο Ζάεφ συνεχίζει κανονικά με τις ευλογίες του Τσίπρα: «Δεν θα ονομαζόμαστε Βόρειο Μακεδόνες»

Έντονο παραμένει το κλίμα στο κοινοβούλιο των Σκοπίων μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Εχθές, 7 Νοεμβρίου, ο βουλευτής του VMRO-DPMNE και πρώην πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Τράικο Βελανιόσκι, έκανε ερώτηση στον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ, εάν τώρα οι πολίτες της χώρας «θα αποκαλούμαστε Βορειο-μακεδόνες», θέλοντας ετσι να επικρίνει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ, λαμβάνοντας τον λόγο υποστήριξε ότι: «Καταλαβαίνω τις ανησυχίες, αλλά δεν μπορείτε να λέτε ότι θα είμαστε Βορειο-μακεδόνες. Η ταυτότητα δεν περιορίζεται από καμία διεθνή συμφωνία. Γεωγραφικά μόνο, θα υπάρχει ένα πρόσθετο και αυτό είναι όλο το τίμημα».

Εν συνεχεία πρόσθεσε: «Η απόφασή μας είναι όταν θα τεθεί σε ισχύ η συμφωνία με την Ελλάδα, με νόμιμο και δίκαιο τρόπο να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και αυτό είναι το αίτημα της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας»

Τέλος, ο Ζάεφ τόνισε ότι η συμφωνία την εφαρμογή των τροπολογιών για την επικύρωση της, ώστε να υπογραφεί το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ από την ελληνική πλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου