ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

11/12/18

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ζάεφ! «Η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει την γλώσσα»

Σε ομιλία του στην σκοπιανική πόλη Στιπ, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ επανήλθε στο ζήτημα της ψευτομακεδονική γλώσσας και την αναγνώρισή της από την Ελλάδα, βάζοντας και άλλο λάδι στο ζήτημα που προέκυψε μετά τις τελευταίες του δηλώσεις για το ίδιο θέμα.

Ειδικότερα, αυτή την φορά ο κ. Ζάεφ αναφέρθηκε στην παράγραφο 3 του άρθρου 1 της Συμφωνίας των Πρεσπών, που όπως είπε, ορίζει το συγκεκριμένο ζήτημα. «Αυτό που πρέπει να προσέξουν όλοι είναι το γεγονός ότι αναγνωρίζεται το δικαίωμά μας στην αυτοδιάθεση και ότι αναγνωρίζεται και από την Ελλάδα το δικαίωμα μας να χρησιμοποιούμε την μακεδονική γλώσσα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.

Ερωτηθείς εάν θεωρεί ότι κάποιες δηλώσεις του για τη «μακεδονική γλώσσα» δεν είναι σύμφωνες με τη Συμφωνία των Πρεσπών και εάν γνωρίζει ότι η Ελλάδα ετοιμάζει παράρτημα με πρόσθετες δεσμεύσεις που να αφορά αυτό του τμήμα της Συμφωνίας, ο Ζόραν Ζάεφ ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για κάτι τέτοιο, ενώ πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου