ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

11/12/18

Όσα μας δίδαξε ο Πατέρας Ανδρέας Κονάνος στην Σχολή Γονέων στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης

Στις 10 Δεκεμβρίου 2018 στο συνεδριακό κέντρο Εκάβη πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετική και ενδιαφέρουσα ομιλία από τον αγαπημένο πατέρα Κονάνο ,ο οποίος επισκέφτηκε την πόλη μας ύστερα από πρόσκληση του Δ.Σ της Σχολής Γονέων.
Η ομιλία δεν παρέπεμψε σε διάλεξη αλλά αντιθέτως σε μια κουβέντα μιας και χαρακτηριστικό γνώρισμα της επικοινωνίας του είναι η χρήση β ενικού προσώπου.

Ιδιαίτερη χροιά έδωσαν με τους ψαλμούς τους οι Ιεροψάλτες που μας ταξίδεψαν στους ουρανούς. Κεντρικό σημείο της ομιλίας ήταν η  συμβίωση με τους δύσκολους χαρακτήρες. Κι ενώ όλοι μας έχουμε μάθει να κρίνουμε τους άλλους εκείνος μας έδωσε δύο συμβουλές από καρδιάς για να αγγίξουμε την αγιότητα.

Πρώτα την ενσυναίσθηση, δηλαδή να μπαίνουμε στην θέση του άλλου και δεύτερον την βαθιά ενδοσκόπηση και αυτοκριτική.

Για να γίνεις σαν τον Άγιο Πορφύριο και τον Άγιο Παΐσιο πρέπει να ανατρέξεις στο παρελθόν και να μιμηθείς  την ζωή τους. Διότι περιέβαλλαν όλους τους ανθρώπους με αγάπη. Και τους ήσυχους μα και τους παραβατικούς.

Με αγάπη της ίδιας έντασης. Χωρίς να ζητούν κάτι. Έχοντας αποκλειστικά την θεία χάρη.

Εσύ που είσαι εδώ καθώς είπε πήγαινε σπίτι σου και άλλαξε τώρα. Βρες τα με τον εαυτό σου πρώτα και μετά με τους άλλους .Και άκου βάλε και όρια σε όσους μιλούν ακατάπαυστα με διάθεση κριτικής. Για να μην αρρωστήσεις. Να θυμάσαι ο πιο νευρικός άνθρωπος είναι βαθιά πληγωμένος.. Προσέγγισε τον με μια αγκαλιά και ένα γλυκύ λόγο.

Κάνε μια ενδοσκόπηση και πες πως γίνεται να με αντέχουν οι άλλοι, αφού και εγώ άνθρωπος είμαι...;; δεν είμαι άγγελος...Ο πατέρας Ανδρέας μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα έκανε κατάθεση ψυχής με πλήρη αποδοχή του κόσμου.

Ο πατέρας Ανδρέας τιμήθηκε για τη συνολική προσφορά του και κράτησε τα χέρια του το επετειακό λεύκωμα της Σχολής Γονέων ως ανάμνηση και ενθύμηση για το θεάρεστο έργο ανθρωπιστικού χαρακτήρα. H Σχολή Γονέων θεωρείται πρότυπο για το εξωτερικό και μάλιστα μελετούν το έργο της.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πατέρα που μας αγκάλιασε και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Σχολή Γονέων και Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και ιδιαίτερα στον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Κορομπίλη και στο Δ.Σ για την κατάκτηση τους αυτή.

Γράφει η Αντωνία Βαρμάζη, Ιστορικός





ΠΗΓΗ: olympiobima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου