ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

17/4/19

ΠΡΟΔΟΤΕΣ: Μόνο 7 από τους 21 Έλληνες ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων!-Ούτε ένας από τους εθνοπροδότες και υποκριτές της ΝΔ και από Ποτάμι!-Δείτε τα ονόματα!

Όπως γράψαμε και σε χθεσινό μας άρθρο στην mknews.eu, για μια ακόμη φορά η ιστορία των Ελλήνων του Πόντου δεν δικαιώθηκε, καθώς για πολλούς...
ευρωβουλευτές, και το λυπηρό είναι ότι για πολλούς Έλληνες ευρωβουλευτές δεν κρίθηκε καν σημαντικό ζήτημα για να παραρευθούν στο ψήφισμα

Μόνο 7 από τους 21 ευρωβουλευτές που ο ελληνικός εξέλεξε για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισαν υπέρ της πρότασης οι άλλοι «απουσίαζαν», μαζί με αυτούς και οι Κύπριοι ευρωβουλευτές.

Από τα παρακάτω ονόματα μόνο αυτα με τα έντονα γράμματα δήλωσαν υπέρ.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε και ο Νότης Μαριάς:

υπέρ της πρότασης ψήφισαν οι ευρωβουλευτές Νίκος Χουντής, Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Γιώργος Επιτήδειος, Λάμπρος Φουντούλης, Ελευθέριος Συναδινός. Οι υπόλοιποι δεν έδωσαν το «παρών», σημειώνει ο Ν. Μαριάς, παρότι εδώ και 10 ημέρες είναι γνωστό το όλο ζήτημα.

Και συνεχίζει:

«Η αναγνώριση εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί πλέον μια ιστορική αναγκαιότητα, πολύ, δε, περισσότερο φέτος, που συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων από την Τουρκία. Το 1919, μετά την απόβαση του Κεμάλ Πασά στη Σαμψούντα του Πόντου, οι Νεότουρκοι προχώρησαν σε μαζικές σφαγές και δολοφονίες εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου. Άντρες, γυναίκες και παιδιά ήταν τα θύματα της γενοκτονίας που ξεπέρασαν τις 350.000. Εκτελέσεις, βιασμοί, καταναγκαστικά έργα στα τάγματα εργασίας οδήγησαν στο θάνατο τους Ποντίους αδερφούς μας. Και πρόκειται για γενοκτονία, γιατί οι Έλληνες του Πόντου δολοφονήθηκαν επειδή ήταν Έλληνες και Χριστιανοί.

«Ζητούμε λοιπόν σήμερα Δευτέρα να προστεθεί στην Ημερήσια Διάταξη Δήλωση της Κομισιόν με θέμα «Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που έλαβε χώρα το διάστημα 1914-1923″ και να εκδοθεί ψήφισμα. Επιπλέον, ζητούμε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία για το αίτημά μας αυτό και καλούμε τους συναδέλφους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να στηρίξουν αυτή την πρότασή μας ως ένα ιστορικό χρέος, ιδίως φέτος, που συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου».

Και κλείνει την ανακοίνωσή του αναφέροντας:

Συγκεντρωτικά, 79 ψήφισαν υπέρ της πρότασης και 199 κατά, ενώ καταγράφηκαν και 18 αποχές, υπογραμμίζει κλείνοντας την ανακοίνωσή του ο Έλληνας ευρωβουλευτής.

Δείτε τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ που στάθηκαν ανάξιοι της ψήφου των Ελλήνων και της Ιστορίας:



ΣΥΡΙΖΑ

1.Παπαδημούλης Δημήτρης
2. Κούνεβα Κωνσταντίνα
3. Κούλογλου Στέλιος

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

1. Σπυράκη Μαρία
2. Κεφαλογιάννης Μανώλης
3. Βόζενμπεργκ Ελίζα
4. Κύρτσος Γιώργος
5. Ζαγοράκης Θεόδωρος

ΕΛΙΑ

1. Καϊλή Εύα
2. Ανδρουλάκης Νίκος

ΠΟΤΑΜΙ
1. Γραμματικάκης Γιώργος
2. Κύρκος Μίλτος

ΚΚΕ
1. Παπαδάκης Κώστας
2. Ζαριανόπουλος Σωτήρης

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

1. Φουντούλης Λάμπρος
2. Επιτήδειος Γιώργος

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

1. Χουντής Νίκος
2. Σακοράφα Σοφία
3. Μαριάς Νότης
4.Χρυσόγονος Κώστας
5. Συναδινός Ελευθέριος



Ας κρατήσουμε όλα αυτά τα ονόματα για να γνωρίζουμε ποιοι δεν έχουν κανεναν λόγο ύπαρξης στο ευρωκοινοβούλιο στις επόμενες εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου