ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

23/5/19

ΔΕΥΑΔΟΛ: «Απάντηση σε δημοσίευση για μεταλλική δεξαμενή»

Κύριε Μπούκα

Με αφορμή τις δημοσιεύσεις σας σε ηλεκτρονικά μέσα του Νομού μας, έχουμε να σας παραθέσουμε τα εξής:


Η προμήθεια της νέας δεξαμενής ύδρευσης, που εκτέλεσε η ΔΕΥΑΔΟΛ, με σχετική διαγωνιστική διαδικασία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2018 με την υπ΄ αριθμόν 89/2018 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και ολοκληρώθηκε κατασκευαστικά τον Απρίλιο 2019 στην περιοχή Αλέξανδρος, άρα δεν πρόκειται για έργο προεκλογικής περιόδου.

Τα μεταλλικά υδραγωγεία είναι κατασκευαστικά εναρμονισμένα με όλες τις σύγχρονες Ευρωπαϊκές Οδηγίες και συνοδεύονται από όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά που αποδεικνύουν την καταλληλότητα για την αποθήκευση του πόσιμου νερού εξασφαλίζουν την άριστη κατασκευή συμφωνά με την μελέτη που συνέταξε η Υπηρεσία.

Ο συγκεκριμένος τύπος κατασκευής υδραγωγείου είναι συνήθης στην Ελληνική Επικράτεια ως μέθοδος αποθήκευσης ποσίμου νερού, λόγω συγκριτικών πλεονεκτημάτων που αφορούν τόσο τεχνικούς (στατική και αντισεισμική κατασκευή, υψηλή ποιότητα υλικών, 10ετη εγγύηση και αυξημένο χρόνο ζωής, εύκολο καθαρισμό, ποιότητα αποθήκευσης, χρόνος κατασκευής) όσο και για οικονομικούς λόγους.

Ο ανάδοχος που προέκυψε από την σχετική διαδικασία προσκόμισε όλα τα ανωτέρω δικαιολογητικά, τα οποία και αξιολογήθηκαν θετικά από την αρμόδια επιτροπή της ΔΕΥΑΔΟΛ τόσο πριν την υπογραφή της σύμβασης όσο και μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής, για την συμμόρφωση της αναδόχου εταιρείας με την σχετική μελέτη και τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες. Τα ανωτέρω στοιχεία είναι στην διάθεση της ΔΕΥΑΔΟΛ.

Το υδραγωγείο είναι κατασκευασμένο από μεταλλικό κέλυφος με υψηλή αντιδιαβρωτική προστασία και εσωτερικά είναι επενδυμένο με υλικά που δεν επιτρέπουν το περιεχόμενο πόσιμο νερό να έρθει σε επαφή με τα μεταλλικά δομικά μέρη εμποδίζοντας και την μεταβολή της φυσικής θερμοκρασίας του νερού. Το προϊόν που έρχεται σε άμεση επαφή με το περιεχόμενο πόσιμο νερό (μεμβράνη) συνοδεύεται από σχετικό πιστοποιητικό σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες που προσκόμισε ο ανάδοχος κατά την υποβολή της προσφοράς του.

Οι γνώμες που διατυπώθηκαν στα σχετικά δημοσιεύματα δεν εμπίπτουν σε καμία αντικειμενική πραγματικότητα.

Η ΔΕΥΑ έχει ως βασικό της στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και της ποιότητας του πόσιμου νερού που παρέχει στους καταναλωτές. Για το λόγο αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα προέβαινε στην προμήθεια υλικών και υλοποίηση κατασκευών ακατάλληλων για τη δημόσια υγεία.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η ποιότητα του πόσιμου νερού θα βελτιωθεί με τη λειτουργία μίας απολύτως κατάλληλης δεξαμενής, που είναι κατασκευασμένη σύμφωνα με όλα τα Ευρωπαϊκά πρότυπα ποιότητας και θα εφοδιάζει την περιοχή με κατάλληλο πόσιμο νερό!

Οφείλατε να προσέλθετε στην επιχείρηση για να ενημερωθείτε για τις τεχνικές προδιαγραφές της δεξαμενής ύδρευσης πριν προβείτε στο παραπάνω δημοσίευμα.

Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε το δημοσίευμα σας, ατυχές, κακόβουλο και επιεικώς απαράδεκτο.
                                                                                                           
Ο
Γεν. Διευθυντής
Δ.Ε.Υ.Α.Δ.ΟΛ
Χρήστογλου Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου