ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

15/10/19

Διοικητές Νοσοκομείων: Συνεδριάζει εντός της εβδομάδας η Επιτροπή Αξιολόγησης! Όλο το παρασκήνιο

Συνεδριάζει εντός της εβδομάδας η Επιτροπή Αξιολόγησης για τους νέους Διοικητές Νοσοκομείων αφού ολοκληρώθηκε στις 10 Οκτωβρίου η διαδικασία για την κατάθεση των αιτήσεων ενδιαφέροντος.


Η Επιτροπή Αξιολόγησης του υπουργείου Υγείας έχει ως Πρόεδρο τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλο και άλλα τέσσερα πρόσωπα.

Η νέα σύνθεση για τους Διοικητές Νοσοκομείων

Πάντως η νέα σύνθεση της Επιτροπής Αξιολόγησης των Διοικητών και των Αναπληρωτών Διοικητών των Νοσοκομείων διαμορφώνεται πλέον ως εξής:

1.Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας ( Ιωάννης Κωτσιόπουλος)

2.Προϊστάμενος Διεύθυνσης του υπουργείου υγείας

3.Ένας καθηγητής ή αναπληρωτής καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) ή ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ με συναφές αντικείμενο

4.Αντιπρόεδρος ή σύμβουλος του ΑΣΕΠ

5.Υψηλόβαθμο στέλεχος του ιδιωτικού τομέα με αντικείμενο μη συναφές με τις μονάδες υγείας

Στόχος είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τον διορισμό των νέων Διοικητών των Νοσοκομείων. Σκοπός είναι να μπορούν να αναλάβουν θέση ακόμη και τέλος Οκτωβρίου το αργότερο στις αρχές Νοεμβρίου.

Χωρίς συνέντευξη και όριο ηλικίας

Πάντως η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί χωρίς προσωπικές συνεντεύξεις των υποψηφίων, αφού δεν προβλέπεται ούτε στην προκήρυξη, έστω κι αν υπάρχουν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση. Το πράσινο φως για τους Διοικητές Νοσοκομείων θα δώσει ο υπουργός Υγείας.
Βασικό επιχείρημα του υπουργείου Υγείας είναι η διαδικασία να ολοκληρωθεί σε χρόνο εξπρές ώστε οι Διοικητές και οι Υποδιοικητές να αναλάβουν άμεσα. Θεωρούν μάλιστα υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Υγείας, ότι οι προηγούμενοι τους τελευταίους μήνες έχουν κατεβάσει τα «μολύβια» και δεν προχωρούν ούτε στις βασικές διευθετήσεις μέσα στα νοσοκομεία.
Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι από τα κριτήρια επιλογής απουσιάζει και το όριο ηλικίας.

Η διαδικασία επιλογής

Η Επιτροπή Αξιολόγησης θα ξεκινήσει να ελέγχει ένα προς ένα όλα τα βιογραφικά που έχουν σταλεί από υποψηφίους. Όσα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της προκήρυξης ή κρίνονται ως μη ικανοποιητικά θα απορριφθούν.
Όταν καταλήξει σε 2 με 3 πρόσωπα ανά θέση, θα αποστείλει μία σύντομη λίστα στον υπουργό Υγείας, ο οποίος και θα κάνει την τελική επιλογή. Να σημειωθεί ότι συνολικά αναζητούνται 112 στελέχη για τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων όλης της χώρας.

Με πληροφορίες απο το  www.healthreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου