ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

12/12/19

Τα καλά του χειμώνα στο Ελατοχώρι! – Το Σάββατο ανοίγει το Χιονοδρομικό Κέντρο

Η διοίκηση του χιονοδρομικού, προχώρησε στους απαραίτητους ελέγχους των εγκαταστάσεων και ολοκλήρωσε εγκαίρως όλες τις εργασίες που διασφαλίζουν την ασφάλεια των επισκεπτών και επίδοξων… σκιέρ!


Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τις περασμένες ημέρες, εκτός από προβλήματα έφεραν και… χαμόγελα αφού, όπου δεν έπεσε βροχή (και κυρίως στις περιοχές με υψόμετρο πάνω από 1.000 μέτρα) έκανε την εμφάνισή του το χιόνι φτάνοντας ακόμη και τα 60 εκατοστά.

Η κατάσταση στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Ελατοχωρίου είναι πλέον ιδανική και μόλις χθες η διοίκησή του, ανακοίνωσε πως το Κέντρο θα ανοίξει για τους επισκέπτες του το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου. Όπως δήλωσε στην «Π» ο πρόεδρος του Χιονοδρομικού Κέντρου Κώστας Γκλάρας έχει πέσει αρκετό χιόνι τις προηγούμενες μέρες, αν αναλογιστεί κανείς ότι στη «βάση» του Χιονοδρομικού ξεπερνά τα 40 εκατοστά, ενώ ανεβαίνοντας πλησιάζει ακόμη και τα 65 εκατοστά.

Όμως, όπως συμπλήρωσε ο κ. Γκλάρας, για να λειτουργήσει ένα Χιονοδρομικό Κέντρο δεν αρκεί μόνο το χιόνι, αλλά προέχει κυρίως η ασφάλεια των επισκεπτών του. Έτσι εγκαίρως η διοίκηση του χιονοδρομικού, όλο το προηγούμενο διάστημα (που οι καιρικές συνθήκες το επέτρεπαν), προχώρησε στους απαραίτητους ελέγχους των εγκαταστάσεων και έγιναν όλες οι εργασίες που διασφαλίζουν την ασφάλεια των επισκεπτών και την ποιοτική τους παραμονή στην περιοχή.


Κανονικά αναμένεται να λειτουργήσει και το σαλέ του Χιονοδρομικού, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο, για ένα Σαββατοκύριακο που το Κέντρο θα πλημμυρίσει επισκέπτες, αφού πρόκειται για το πρώτο χειμερινό διήμερο με χιόνι στην περιοχή μας.

Η πρόσβαση στο Ελατοχώρι και στο χιονοδρομικό γίνεται κανονικά και με ασφάλεια, ενώ όπως δήλωσε ο κ. Γκλάρας, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, φρόντισε εγκαίρως να προχωρήσει στις απαραίτητες διαγραμμίσεις στο δρόμο, διευκολύνοντας τους οδηγούς.

«Αν θα ήθελα να αναφερθώ σε κάποια προβλήματα, αυτά αφορούν τις αποκαταστάσεις του οδοστρώματος στη διαδρομή Μοσχοποτάμου-Ελατοχωρίου και Ρητίνης- Ελατοχωρίου, οι οποίες εκκρεμούν εδώ και πολύ καιρό», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Χιονοδρομικού.

Ο κ. Γκλάρας, εξέφρασε την ελπίδα πως ο φετινός χειμώνας θα βοηθήσει την περιοχή, η οποία εξαρτάται εν πολλοίς από την χιονόπτωση, υπογραμμίζοντας πως κατά τ’ άλλα η περιοχή είναι πανέτοιμη σε επίπεδο υποδομών να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών, αφού διαθέτει καταλύματα για κάθε πορτοφόλι.

«Ελπίζουμε πως όλα θα πάνε καλά. Εμείς από την πλευρά μας ως διοίκηση του Χιονοδρομικού, φροντίσαμε να είναι όλα όπως πρέπει και θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες για την αντιμετώπιση του οποιουδήποτε προβλήματος μπορεί να προκύψει», είπε ο πρόεδρος του Χιονοδρομικού, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχές του για τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων σε όλους τους Πιεριείς, επαγγελματίες και επισκέπτες.

eptanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου