ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

6/12/19

Είναι ο τύμβος του Κορινού ο τάφος της Ολυμπιάδας;

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΒΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11.30 π.μ.


H Λιάνα Σουβλατζή η αρχαιολόγος που αναζητούσε στη Αίγυπτο τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα βρίσκεται την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στην Πιερία σε Ημερίδα που διοργανώνεται στο Επιμελητήριο Πιερίας υπό την αιγίδα του Δήμου Κατερίνης και σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων του Ν. Πιερίας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, στις 11.30 π.μ.

Την ημέρα αυτή ο καθηγητής Θανάση Μπίντα θα αποκαλύψει το μυστικό που κρύβει ο τύμβος του Κορινού, και δεν είναι άλλος, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον τάφο της Ολυμπιάδας, μητέρας του μεγάλου στρατηλάτη.

Πρόσφατα σε άρθρο του ο Γιώργος Ράπτης ανάφερε ότι πιθανολογείται ο τύμβος του Κορινού να κρύβει τον τάφο της Ολυμπιάδας, η οποία καταγόταν από την περιοχή.

Να σημειώσουμε ότι πολλοί τόποι ερίζουν για τον τάφο της Ολυμπιάδας.

Πριν από μερικά χρόνια την εποχή που η Αμφίπολη μονοπωλούσε το αρχαιολογικό ενδιαφέρον ξένοι αρχαιολόγοι θεωρούσαν ότι μια πιθανή περίπτωση είναι, ο τάφος να κρύβει στην μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ.

Η Ολυμπιάδα ως ιστορική προσωπικότητα έζησε στη σκιά δύο μεγάλων ιστορικών χαρακτήρων, του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου. Όμως, δεν υστερούσε καθόλου σε δύναμη προσωπικότητας και η συμμετοχή ή η παρέμβασή της συνετέλεσαν σημαντικά στη διαμόρφωση πολλών ιστορικών γεγονότων της εποχής της.

ΠΗΓΗ: olympiobima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου