ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

25/1/20

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Δηλητηρίαση αδέσποτων

Με αφορμή τον άδικο θάνατο αδέσποτων ζώων, σαν φιλόζωος πολίτης καταδικάζω την ενέργεια κάποιου ασυνείδητου, ο οποίος δηλητηρίασε και οδήγησε στο θάνατο ανυπεράσπιστα ζώα, ενός θηλυκού στειρωμένου αδέσποτου σκύλου την Κυριακή 19.01 καθώς και δύο γατών την προηγούμενη εβδομάδα στην οδό Αυγουστίνου στην Κατερίνη.

Καταδικάζω απερίφραστα τις δηλητηριάσεις των αδέσποτων ζώων και παρακαλώ όποιον γνωρίζει ή αντιλήφθηκε κάτι σχετικό με αυτές, να επικοινωνήσει με το αστυνομικό τμήμα Κατερίνης, όπου έχει ήδη κατατεθεί μήνυση κατά αγνώστων.
Ο ασυνείδητος αυτός πολίτης όχι μόνο δεν υπολόγισε τη ζωή αδέσποτων ζώων αλλά έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο και τη ζωή άλλων ζώων δεσποζόμενων, τα οποία καθημερινά κάνουν τη βόλτα τούς στο συγκεκριμένο σημείο καθώς επίσης και την υγεία και ζωή μικρών παιδιών πού κινούνται και παίζουν εκεί.
Οι δηλητηριάσεις ζώων κοντά σε σημεία που παίζουν μικρά παιδιά προκαλεί αποτροπιασμό και είναι καταδικαστέα.
Στο πλαίσιο λοιπόν εφαρμογής του Ν.4039/2012 η θανάτωση ζώων με φόλες είναι αξιόποινη - έγκλημα το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 2 ετών και χρηματική ποινή 30.000 ανά ζώο.


Παρακαλώ όλους τους πολίτες να είναι σε επαγρύπνηση και οποιοσδήποτε λάβει γνώση παρόμοιου εγκλήματος ως αυτόπτης ή αυτήκοος μάρτυρας να μη φοβάται να το καταγγείλει στις αρμόδιες διωκτικές αρχές.
Τέτοιες ενέργειες δυσφημίζουν την πόλη μας, στην οποία τα τελευταία χρόνια εφαρμόζεται πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων.

Φάκα Αντιγόνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου