ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

12/2/20

Ανταποδοτικά Τέλη 44.250 ευρώ για 295 μετανάστες παίρνει ο Δήμος Κατερίνης

Μοιράζονται συνολικά 9,5 εκατ. ευρώ σε 35 δήμους. Τα χρήματα προκύπτουν από τη χορήγηση 150 ευρώ ανά έτος ανά διαμένοντα στις μονάδες φιλοξενίας


Συγκεκριμένα, εκταμιεύεται άμεσα το ποσό των 9.491.400 ευρώ, το οποίο προκύπτει από τη χορήγηση 150 ευρώ ανά έτος ανά διαμένοντα στις μονάδες φιλοξενίας. Με την νέα νομοθεσία προβλέπεται η ανά τρίμηνο καταβολή ανταποδοτικών τελών στους δήμους για την περίοδο μετά την 1/1/2020.

Παράλληλα το υπουργικό συμβούλιο προχώρησε τη Δευτέρα 10-2-2020, στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που εξουσιοδοτεί το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να επιτάσσει, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, απαραίτητα ακίνητα και εκτάσεις για τη διαχείριση της κρίσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη αποφυγής της διακινδύνευσης της δημόσιας τάξης και υγείας.

Μέχρι στιγμής έχουν γνωστοποιηθεί εκτάσεις του δημοσίου αλλά και εκτάσεις που επιτάσσονται σε νησιά του Αιγαίου.

Ακόμη με τις νέες αυτές αποφάσεις χρηματοδότησης και επιτάξεων ακινήτων δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο τι θα γίνει στην Πιερία.

Τα ανταποδοτικά τέλη αφορούν τη δομή στο 13ο χιλιόμετρο της Π.Ε.Ο. Κατερίνης – Ελασσόνας («Κτήμα Ηρακλή»;)

Οι φιλοξενούμενοι σε διαμερίσματα στην Κατερίνη δεν υπολογίζονται ως μετανάστες – πρόσφυγες;

Θα υπάρξει και νέα δομή κλειστού τύπου;

Στα ερωτήματα αυτά καλείται να δώσει απαντήσεις ο κάθε τοπικός αρμόδιος φορέας…. 

Οι δήμοι που εισπράττουν ανταποδοτικά τέλη


odialogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου