ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

26/4/20

Δημήτρης Δένης: Οι 6 λόγοι που ο Κ. Μητσοτάκης θα κερδίσει όλες τις μάχες και θα χάσει εύκολα τον πόλεμο των εκλογών!

Η ΝΔ, ιστορικά πάντα, είναι ο πολιτικός φορέας που κλήθηκε να πάρει και να εφαρμόσει τις δυσκολότερες αποφάσεις, γι αυτό και πέτυχε να κρατήσει ένα μίνιμουμ δυνάμεων από το 1974.
Όμως όπως πάντα, έτσι και τώρα, θα κυβερνήσει πολύ λιγότερο από τους σισιαλδημοκράτες και τους αριστερούς. Ο Κυριάκος στις επόμενες εκλογές θα έχει πολύ μεγάλες απώλειες, αν όχι οδυνηρή ήττα και να γιατί:

α) ΤΑ ΜΙΚΡΟΛΑΜΟΓΙΑ. Αυτά εξαφανίζονται κυριολεκτικά όλα τα χρόνια που αυτή σέρνεται στην αντιπολίτευση τρέχουν μόνο για τη δουλίτσα τους) και εμφανίζονται ξαφνικά από το πουθενά διεκδικώντας και κερδίζοντας μπίζνες και θέσεις (πάντα πάνω από μια!) στον κρατικό μηχανισμό, όταν αυτή έρθει στην εξουσία. Άκοπα, ανέξοδα και το κυριότερο, χωρίς να δημιουργούν εχθρούς συμμετέχοντας σε τριβές και αντιπαραθέσεις.
β) ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ (γυμνοσάλιαγκες): Δίπλα στον εκάστοτε “δεξιό” ή “αριστερό” πρωθυπουργό, υπουργό ή βουλευτή, φυτρώνουν ειδικοί ή ανειδίκευτοι συμβουλάτορες-γκρούεζες (αυτοί είναι συνήθως αριστερών καταβολών!), που αντί να τους προστατέψουν και να του δώσουν κατευθύνσεις να κάνουν το σωστό, προσπαθούν να τους εμπλέξουν χωρίς προφανή λόγο και αιτία, σε μικρά ή μεγάλα επικοινωνιακά ατοπήματα (ΣΚΟΙΛ ΕΛΙΚΙΚΟΥ ή Συνωστισμό ανθρώπων έξω από το Μαξίμου, (τη στιγμή που σε όλη την Ελλάδα βρέχει πρόστιμα και απαγορεύσεις). Ούτε ένας από αυτούς τους φωστήρες δεν αντιλήφθηκε το τι συρρίκνωση θα έρθει στην οικονομία και τι πείνα θα πέσει στα νοικοκυριά, λόγω του lock out, ώστε να τον συμβουλεύσει να εκκινήσει σιγά σιγά την οικονομία (και όχι τα σχολεία για μισό μόνο μήνα);
γ) ΤΑ ΜΕΣΑΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ. Λόγω του ότι η ΝΔ ποτέ δεν έπεσε πολύ σε ποσοστά η ΝΔ, έχει ένα σχετικά μεγάλο και ικανό ποιοτικά δυναμικό μεσαίων στελεχών, μεγαλύτερο από όλους τους άλλους πολιτικούς σχηματισμούς. Το αξιοποίησε ποτέ; ΟΧΙ! Πολλά από τα μεσαία στελέχη της που αγωνίζονταν στην αντιπολίτευση για χρόνια, όταν έρχεται η ώρα της διακυβέρνησης, αυτόματα “ξεχνιούνται”! Αν αυτα τα στελέχη τα διέθετε το Σύριζα, θα κυβερνούσε όσα χρόνια κυβέρνησε και ο Φιντέλ Κάστρο! Αντ αυτού, την ώρα της εξουσίας, επιλέγονται να μας διοικήσουν στελέχη που όλα τα χρόνια ήταν εχθρικά ή αδιάφορα προς στην ΝΔ και λίγο πριν την ανάληψη της εξουσίας, αντί για αγώνα, έκαναν διασυνδέσεις στην Αθήνα και στα βουλευτικά γραφεία και…δικαιώθηκαν! Από τους “πικραμένος” της η ΝΔ έχει χάσει τόσες εκλογές και από αυτούς θα τις χάσει και την επόμενη φορά.

δ) ΤΑ “ΜΕΓΑΛΑ” ΣΤΕΛΕΧΗ. Εκεί γίνεται σφαγή. Όλοι θέλουν να πάνε για βουλευτές (κάποιοι είναι ήδη), αλλά και να έχουν συνυποψήφιους μέτριους ή λίγους, ώστε να είναι ακόμα πιο εύκολη η επανεκλογή τους. Ακόμα και στην επιλογή ατόμων για τις θέσεις στελέχωσης του κρατικού μηχανισμού, επιλέγονται όχι οι πιο ικανοί (το Σύριζα αυτούς θα έβαζε γιατί έχει ένδεια στελεχών!), αλλά τα πιο πειθήνιά τους όργανα, που είναι σίγουροι πως δεν θα τα βρούνε μπροστά τους στο μέλλον!

ε) Ο ΛΑΟΣ: Η ΝΔ ιστορικά παίρνει δύσκολες και επώδυνες αποφάσεις, που μακροπρόθεσμα είναι σωστές. Συνήθως είναι πολύ σκληρές για το βαλάντιο του μέσου πολίτη. Ταυτόχρονα όμως, αντί να γενικεύει αυτή τη σκληρότητα των μέτρων, άφηνε (και αφήνει!) παράθυρα καλοπέρασης σε κάποιους μεσάζοντες ή λαμόγια, προκαλώντας το κοινό αίσθημα και χάνοντας σύντομα το λαϊκό έρεισμα.

στ) Η ΑΝΟΧΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΟΙ ΣΕ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ Ή “ΠΟΝΗΡΟΥΣ” ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ. Σκοιλ Ελικικου κ Βρούτση; Δεν με νοιάζει αν είσαι ικανός ή…καλό παιδί! Σπίτι σου! Περίεργες αναθέσεις ή χαριστικές πράξεις; Στα σπίτια σας κύριοι. Δεν έχει ανάγκη κανένας πραγματικά  μεγάλος πολιτικός οργανισμός τις υπηρεσίες σας! Το μοναστήρι ναναι καλά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου