ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

11/4/20

Κορονοϊός: Αυτές οι περιοχές της Ελλάδας δεν έχουν «μολυνθεί» – Ποιες προστέθηκαν στη λίστα

Από τη Δευτέρα (06/04) μέχρι και χθες Παρασκευή (10/04), δύο περιοχές προστέθηκαν στον χάρτη με το εντός Ελλάδας επιδημιολογικό φορτίο (όπως το ονομάζουν οι ειδικοί).


Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας), επιδημιολογικό φορτίο εντοπίστηκε στη Μεσσηνία και την Εύβοια. Και οι δύο περιοχές είχαν καταγράψει πολύ μικρό αριθμό κρουσμάτων (1-4 κρούσματα/100.000 πληθυσμό).

Πλέον η Μεσσηνία έχει αλλάξει κλίμακα σε ό,τι αφορά τα κρούσματα καθώς καταγράφει 5-9 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού. Παράλληλα, η Εύβοια «σκαρφάλωσε» στην ίδια κλίμακα, αφού μέσα σε λίγες ημέρες από το χαμηλότερο επίπεδο των 1-4 κρουσμάτων βρίσκεται σε εκείνο των 10-49 κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού.

Εν τω μεταξύ, η Καστοριά και το Άγιο Όρος παραμένουν στην υψηλότερη θέση της κλίμακας, με πάνω από 50 κρούσματα κορονοϊού ανά 100.000 πληθυσμού. Μάλιστα η Καστοριά είναι αυτή που έχει υποστεί το βαρύτερο πλήγμα – σε σύνολο 92 νεκρών τουλάχιστον 12 ήταν κάτοικοι της περιοχής αυτής.

Παράλληλα, εκτός από τη Λάρισα στις πιο επιβαρυμένες περιοχές προστέθηκαν αυτήν την εβδομάδα η Θεσσαλονίκη και η Αχαΐα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου