ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

30/5/20

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - H προβλήτα της Παραλίας έχει τη δική της ιστορία

H προβλήτα της Παραλίας έχει τη δική της ιστορία. Στη μορφή που τη θυμούνται οι σημερινοί κάτοικοι άρχισε να κατασκευάζεται το 1959 και ολοκληρώθηκε το 1967.
Παλιότερα υπήρχε μια άλλη σκάλα, ίσως έργο των Γερμανών κατά την περίοδο της κατοχής.
Στη νέα της μορφή του 1967, δεν ευτύχησε να είναι κάτι εξαιρετικό. Ίσως γιατί δεν είχε εκτιμηθεί ακόμα η αξία της Παραλίας Κατερίνης, που έκτοτε κατά περιόδους, έφερνε συνάλλαγμα στον τόπο μεγαλύτερο από τη Ρόδο. Παρόλα αυτά εμείς πορευτήκαμε μ’ εκείνη την προβλήτα και προκόψαμε. Κάποτε η προβλήτα όπως όλα τα πράγματα γέρασε και το 2017 μετά από επώνυμη καταγγελία κατοίκου της περιοχής , τέθηκε εκτός λειτουργίας.


Κρίθηκε αναγκαία και απαραίτητη η κατεδάφισή της και αναζητήθηκε η άδεια με βάση την οποία κατασκευάστηκε. Και τότε έζησε την περιπέτεια όλων των γερασμένων πραγμάτων στην Ελλάδα. Χρειάστηκε χρόνος, υπομονή και επιμονή να ξεπεραστεί η αξεπέραστη ελληνική γραφειοκρατία. Σήμερα το έργο βρίσκεται στο τέλος του και η σημερινή δημοτική αρχή θα έχει την ικανοποίηση της ολοκλήρωσης ενός έργου απαραίτητου για το παραλιακό μέτωπο της πόλης μας.

Χθες στην Παραλία βρέθηκε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος και με τεχνικούς παρακολούθησε την πορεία των εργασιών. Σας δίνουμε τρεις εικόνες που συμβολίζουν την πορεία της. Τη σημερινή της μορφή, την προβλήτα του 1967 έως το 1917, και μια αναμνηστική της πρώτης σκάλας, όπου διακρίνεται νεαρός ο μητροπολίτης Βαρνάβας, από το φωτογραφικό αρχείο του αείμνηστου ΣΑΤΣΙ.


Πηγή: Ολύμπιο Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου