ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

6/6/20

Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία στη Λάρισα – Αν περνάτε συχνά την ώρα σας στον Πηνείο, κάντε αυτό…(φωτο)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η ομάδα Make Use στη Λάρισα προχώρησε στον καθαρισμό μέρος της κοίτης του Πηνειού το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ παράλληλα μοίρασε δωρεάν σε πολίτες ένα βιοδιασπώμενο κιτ συλλογής απορριμάτων.



Η ομάδα MAKE USE είναι μια άτυπη ομάδα νέων που δραστηριοποιείται στην πόλη της Λάρισας από το 2018 με στόχο την αύξηση και ενδυνάμωση της εκπροσώπησης των νέων στις δημοκρατικές διαδικασίες.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία διέφερε από τις αντίστοιχες «παραδοσιακές», που προχωρούν σε καθαρισμό μεγάλου μέρους της κοίτης, με τους παρευρισκόμενους να προχωρούν σε καθαρισμό της περιοχής που χρησιμοποίησαν για τη διενέργεια ενός εργαστηρίου Tai-Chi, απολαμβάνοντας τη φύση καθαρή.

Οι διοργανωτές, καλούν με τον τρόπο αυτό όλους όσοι περνούν την ώρα τους στον Πηνειό ή οπουδήποτε αλλού να κάνουν το ίδιο, με σκοπό τη δημιουργία μιας συλλογικής κουλτούρας, που θα οδηγήσει τους χώρους της πόλης που χρησιμοποιούμε να είναι συνεχώς καθαροί.


Έτσι αν για παράδειγμα, θέλουμε να καθίσουμε και να χαλαρώσουμε στην όχθη του ποταμού, αλλά υπάρχουν σκουπίδια στο σημείο που βρισκόμαστε, μπορούμε ο καθένας ατομικά να καθαρίζουμε το σημείο στο οποίο θα καθίσουμε κάνοντας βήμα – βήμα πιο καθαρή την περιοχή.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του AJCM Festival 2020 (5-8 Ιουνίου) και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης και συντονίζεται από το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου – ΣΜουΘ.

Δείτε φωτογραφίες:




onlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου