ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

30/9/20

ΠΛΑΣΤΟ 50ευρο ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΡΑΣΤΗΣ.

Σε κατάστημα Καφέ της Κατερίνης στην οδό Κασσάνδρου έκανε συναλλαγή σήμερα (30/09/2020) μια γυναίκα πληρώνοντας με νόμισμα των 50 ευρώ παίρνοντας και ρέστα.

Στην συνέχεια αποδείχθηκε ότι το 50ευρο ήταν πλαστό και ειδοποιήθηκε η αστυνομία όπου και διενεργεί αναζητήσεις για τον εντοπισμό της.

Προσοχή λοιπόν στους καταστηματάρχες που συναλλάσσονται ειδικά με νομίσματα των 50 ευρώ όπου και θα πρέπει να τα ελέγχουν με το ειδικό μηχάνημα υπεριώδους ακτινοβολίας ή με τον απλούστερο τρόπο, εάν δέν διαθέτουν μηχάνημα, με έναν κίτρινο μαρκαδόρο που πωλείται και στα βιβλιοπωλεία, όπου και γράφουμε επάνω στην άσπρη επιφάνεια κάθε χαρτονομίσματος και εάν αφήσει γραμμή τότε είναι πλαστό εφόσον στο γνήσιο δέν αποτυπώνεται ο μαρκαδόρος.

Είναι επίσης και το υδατογράφημα στο νόμισμα, όπου στο νέο 50ευρο (φώτο) καλύπτεται όλη η δεξιά πλευρά του ενώ στο παλαιότερο υπάρχει μικρό υδατογράφημα στην μέση της δεξιάς πλευράς.

Άλλος τρόπος αναγνώρισης της γνησιότητας του 50ευρου, είναι και ο αριθμός 50 όπου είναι φωσφορούχος και πράσινος. Πλαγιάζοντας το χαρτονόμισμα ο αριθμός 50 αλλάζει σε χρώμα μπλέ βαθύ, ή και το αντίθετο, από μπλέ γίνεται πράσινο, κάτι που δέν γίνεται στα πλαστά χαρτονομίσματα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου