ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

24/10/20

Εντυπωσιάζει η θέα από την κορυφή του Μύτικα (BINTEO-ΦΩΤΟ)

Την κορυφή του Μύτικα άγγιξαν σήμερα το πρωί τέσσερις ορειβάτες. Η θέα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το GRTimes.gr, «κόβουν» την ανάσα.

Η ομάδα των ορειβατών, ξεκινώντας από Ελασσόνα ανέβηκαν μέχρι το καταφύγιο Χρηστάκης και συνέχισαν την ανάβασή τους μέχρι την κορυφή «Σκάλα».




Τερματικός σταθμός: η κορυφή του Μύτικα, με υψομετρική διαφορά από την κορυφή «Σκάλα» να αγγίζει τα 100+ μέτρα.

Ο Στέφανος Τσαλαβούρας, ένας εκ των τεσσάρων αναβατών, μιλώντας στο GRTimes.gr, πραγματοποίησε, μια επιθυμία, που όπως λέει είχε πάντα. «Όποιος θέλει να ανέβει στον Μύτικα, πρέπει να το κάνει. Είναι μια φοβερή εμπειρία. Απαραίτητα είναι όμως πάντα τα μέτρα προστασίας και κυρίως η συνοδεία από έμπειρο οδηγό» προσθέτει.


Ο καιρός ήταν ιδανικός, καθώς όπως αναφέρει ο κ. Τσαλαβούρας «η ατμόσφαιρα ήταν καθαρή και επικρατούσε σχεδόν άπνοια και ηλιοφάνεια».

Οι απρόοπτοι επισκέπτες, τα αγριοκάτσικα, έκαναν την εμφάνισή τους προκαλώντας το ενδιαφέρον των ορειβατών, οι οποίοι δεν παρέλειψαν να καταγράψουν σε βίντεο την εμπειρία τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου