ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

8/1/24

Μελβούρνη: Σχιζοφρενής μαχαίρωσε μέχρι θανάτου Πόντιο ομογενή στη μέση του δρόμου

 


Ήταν μειωμένης νοητικής αντίληψης, αλλά αυτό δεν τον εμπόδιζε να τραγουδά τα αγαπημένα του ποντιακά τραγούδια, που μαρτυρούσαν την καταγωγή της οικογένειάς του. Ο 46χρονος Σπύρος Φιλίδης είχε ξεπεράσει δύο φορές τον καρκίνο του προστάτη και αποτελούσε τη χαρά τη ζωής για την οικογένειά του.

Έτυχε όμως να βρεθεί τη λάθος ώρα στο λάθος σημείο, νοτιοανατολικά της Μελβούρνης, και να πέσει νεκρός στη μέση του δρόμου από τις μαχαιριές ενός 27χρονου, ο οποίος πάσχει από σχιζοσυναισθηματική διαταραχή και χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή.

Πρόκειται για μια κατάσταση ψυχικής υγείας κατά την οποία ένα άτομο εμφανίζει ψυχωτικά συμπτώματα σχιζοφρένειας, όπως αυταπάτες, ψευδαισθήσεις, αποδιοργανωμένη σκέψη ή επίπεδο συναίσθημα, μαζί με συμπτώματα διαταραχής της διάθεσης, όπως κατάθλιψη και/ή μανία.

Ο δράστης Harrison Hilton-Taylor βρέθηκε ενώπιον του δικαστηρίου της Μελβούρνης το απόγευμα της Παρασκευής μέσω βιντεοσύνδεσης από τη φυλακή, φορώντας λευκό γιλέκο και μαύρο πουκάμισο και σύμφωνα με μαρτυρίες, γελούσε και έκανε μορφασμούς, ενώ η δικηγόρος του ζήτησε να παρακολουθείται μέσα στη φυλακή από μια νοσοκόμα.

Από την πλευρά του, ο εισαγγελέας ζήτησε χρόνο προκειμένου οι ερευνητές της αστυνομίας να εξετάσουν το πλήθος του υλικού από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης και τις κάμερες που φορούσαν οι αστυνομικοί όταν έφτασαν στο σημείο της τραγωδίας, για να συντάξουν μια συνοπτική έκθεση αποδεικτικών στοιχείων.

Ο δράστης προφυλακίστηκε και θα εμφανιστεί ξανά στο δικαστήριο στις 9 Μαΐου.

Θρηνεί η ελληνική παροικία

Ο πατέρας του θύματος, Ανέστης Φιλίδης (Τριανταφυλλίδης) γεννήθηκε στην Αναγέννηση Σερρών, αλλά έζησε και στη Θεσσαλονίκη. Στην Αυστραλία ήρθε πριν 50 χρόνια και για χρόνια διέπρεπε ως ποδοσφαιριστής της ομάδας «Νέα Ελλάς» (Port Melbourne Sharks).

«Εκτός από το ποδόσφαιρο στη ‘Νέα Ελλάς’ είχα και ένα μαγαζί για 30 χρόνια. Όταν ο γιος μου διαγνώστηκε με καρκίνο και όταν θεραπεύτηκε, πούλησα το μαγαζί και αρχίσαμε ταξίδια στην Ελλάδα και αλλού για να χαρούμε τη ζωή μας και τα παιδιά μας. Αυτό το κακό δεν το περίμενα», είπε στην ομογενειακή ιστοσελίδα «Νέος Κόσμος».

Τραγική ειρωνεία είναι ότι λίγο μετά την ώρα της φονικής επίθεσης οι γονείς του Σπύρου, ο Ανέστης και η Καίτη, πέρασαν από το σημείο.

«Πηγαίναμε στο Oakleigh να αγοράσουμε ελληνικά προϊόντα και είδα δυο αστυνομικά αυτοκίνητα και ένα ασθενοφόρο. Είπα στην γυναίκα μου ότι σίγουρα θα έγινε σοβαρό τροχαίο. Πού να ήξερα…», ανέφερε.

Λίγο αργότερα δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την κόρη του Eve (Παρασκευή) που τους έλεγε ότι η Αστυνομία ήταν στο σπίτι τους.

«Πήγαμε σπίτι και μάθαμε τα τραγικά νέα. Γκρεμίστηκε ο κόσμος μας», συμπλήρωσε.

«Δεν θα αντιστεκόταν, δεν ήξερε πώς να αντισταθεί», δήλωσε η νονά του Χριστίνα Κουνέλη στον τηλεοπτικό σταθμό 9News. «Σκέφτομαι συνέχεια ότι ήταν μόνος του, μαχαιρωμένος, χωρίς κανέναν εκεί, δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του» είπε, αναφερόμενη στη νοητική κατάσταση του θύματος. «Ήταν πάντα χαρούμενος, ανεξάρτητος, παρ’ ότι είχε μία αναπηρία. Ήταν ένα άκακο, γελαστό παιδί. Του άρεσε να τραγουδά ποντιακά αλλά και λαϊκά τραγούδια», είπε και πρόσθεσε ότι δε θα μπορούσε να πειράξει ούτε μυρμήγκι.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία, ο 46χρονος ομογενής πήγε να πάρει το λεωφορείο από τη στάση στο Hampton East, με προορισμό το εμπορικό κέντρο Southland, όταν δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι και αφέθηκε να πεθάνει στην άκρη ενός δρόμου.

Αν και το κίνητρο της επίθεσης είναι ακόμη ασαφές, καθώς οι δύο άνδρες δεν φαίνεται να γνωρίζονταν, το περιστατικό έχει προκαλέσει σοκ, καθώς συνέβη μέρα-μεσημέρι σε μία παραδοσιακά ασφαλή περιοχή της Μελβούρνης.

Σύμφωνα με το αστυνομικό ανακοινωθέν, οι Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης κλήθηκαν στο Hampton East -14 χιλιόμετρα από το CBD της Μελβούρνης- περίπου στις 12.30 το μεσημέρι της Τρίτης και βρήκαν τον 46χρονο ομογενή με τραύματα από μαχαίρι στο άνω μέρος του σώματος.

Του έκαναν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, αλλά δυστυχώς δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Πηγές: neoskosmos.com9news.com.au

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου