ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

21/4/24

Τα έδειξε όλα η νεκροψία: Σοκ με το νεκρό βρέφος στην Κω, η ΕΛ.ΑΣ. μπούκαρε στα επείγοντα και συνέλαβε τους γονείς


 Ένα βρέφος, μόλις ενός έτους, διακομίσθηκε νεκρό, στο νοσοκομείο στην Κω, χθες, Σάββατο, το βράδυ, με τους γονείς του να συλλαμβάνονται.

Ειδικότερα, το κοριτσάκι διακομίσθηκε νεκρό στο νοσοκομείο του νησιού, καθώς οι γονείς του ειδοποίησαν, λίγο πριν τις 8.30 το βράδυ, το ΕΚΑΒ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, η 24χρονη μητέρα διαπίστωσε στις 19:45, χθες, το απόγευμα, ότι η κόρη της είχε χάσει τις αισθήσεις της.

Προσπάθησε να συνεφέρει το παιδί, ενώ ταυτόχρονα φώναζε για βοήθεια, με τους ενοίκους της πολυκατοικίας να πηγαίνουν στο διαμέρισμα, ώστε να βοηθήσουν.

Περίπου στις 20:15, η μητέρα του παιδιού κάλεσε ασθενοφόρο και ταυτόχρονα ένας άλλος ένοικος παρείχε τις πρώτες βοήθειες. Στις 20:25 έφτασαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το βρέφος δεν ανέπνεε και προχώρησαν σε ανάνηψη.

Στις 20:32 το βρέφος παρέλαβαν οι εφημερεύοντες γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Κω, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το παιδί δεν ανέπνεε και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν, το βρέφος κατέληξε στις 20:45.

Η σορός του μεταφέρεται στη Ρόδο, για να εξεταστεί από ιατροδικαστή, ενώ οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του δεν έχουν γίνει γνωστές και έχει ξεκινήσει έρευνα.


Σημάδια κακοποίησης στο άτυχο βρέφος

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, αστυνομικοί που βρέθηκαν στα επείγοντα του νοσοκομείου προσήγαγαν τους δύο γονείς, καθώς στη σορό του άτυχου μωρού βρέθηκαν μώλωπες, εκδορές και σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης.

Οι γονείς που είναι Ρομά και είχαν πάει στο νησί για να εργαστούν για την τουριστική σεζόν, κρατούνται μέχρι να διαλευκανθούν τα αίτια του θανάτου του αδικοχαμένου μωρού, ενώ φέρεται να έχουν ένα ακόμη παιδί.

Άγνοια για την κακοποίηση του βρέφους δηλώνουν οι γονείς του

Τόσο η μητέρα του βρέφους, που είναι έγκυος, όσο και ο πατέρας του, ανέφεραν στις Αρχές ότι τα τραύματα που έφερε το βρέφος προέρχονταν είτε από χτυπήματα που δέχθηκε από τον 2χρονο αδερφό της, είτε από κάποια ατυχήματα, ενώ σχετικά με τα ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης, δήλωσαν άγνοια.

Στο άτυχο βρέφος θα γίνει σήμερα, Κυριακή, νεκροψία-νεκροτομή, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται.

Στο διαμέρισμα της οικογένειας θα γίνει αυτοψία, παρουσία δικαστικού λειτουργού, ενώ η αστυνομία έχει πάρει καταθέσεις, τόσο από τους γείτονες, όσο από 10 γιατρούς.

Σημειώνεται ότι ο πατέρας του παιδιού έχει απασχολήσει και παλιότερα τις Αρχές για πορνογραφία.

Μεταξύ άλλων, το ενημερωτικό της αστυνομίας αναφέρει ότι «οι γιατροί παρατήρησαν ότι το βρέφος έφερε εκδορές και γενικευμένες εκχυμώσεις σε διάφορα μέρη του σώματος του, καθώς και ότι ο πρωκτικός δακτύλιος έφερε χαλάρωση που δε συνάδει με την ηλικία του».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου