ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

27/7/24

"Στα καγκελα λοιπον οι ιδιωτες γιατροι με το νομοσχεδιο του Υπουργειου Υγειας" - Ανάρτηση του Παιδιάτρου Νίκου Φωτιάδη

 


"WHEN THEY KICK AT YOUR FRONT DOOR, HOW YOU GONNA COME…

Στα καγκελα λοιπον οι ιδιωτες γιατροι με το νομοσχεδιο του Υπουργειου Υγειας, που προβλεπει επιταξη ιδιωτων ιατρων για να καλυφθουν τα κενα στο ΕΣΥ (και τιμωρια τους με διακοπη της ηλεκτρονικης συνταγογραφησης, σε περιπτωση αρνησης αναληψης υπηρεσιας).
Τα επιχειρηματα, εννοειται απο εωλα ως γελοια:
«Το κρατος σπουδασε τους ιατρους»
Καθε πολιτισμενο κρατος εχει την υποχρεωση να προσφερει μορφωση και παιδεια στους πολιτες της.
Δεν τους κανει χαρη - ειναι υποχρεωση!
Και οπως σπουδασαν οι γιατροι, ετσι σπουδασαν και οι δασκαλοι, και οι μηχανικοι και ολοι. Οποτε αν υπαρχει κενο πχ σε μια ειδικοτητα σε ενα λυκειο, θα επιτασσουμε ιδιωτες καθηγητες για να καλυψουμε τα κενα;
Ή θα γινει διαχωρισμος; Εγω που σπουδασα ΑΠΘ θα επιταχθω, ο συναδελφος που σπουδασε εξωτερικο (και πληρωσαν διδακτρα οι γονεις του) θα εξαιρεθει;
Θελουμε να μη μεινει ουτε ενας γιατρος με ελληνικο πτυχιο στην Ελλαδα; Ηδη υπαρχει μεγαλη διαφυγη, κανουμε προσπαθεια να διωξουμε και τους τελευταιους;
«Η συνταγογραφηση ειναι προνομιο των ιατρων»
Η συνταγογραφηση προφανως ειναι προνομιο των ασφαλισμενων, εξασφαλιζει την καλυτερη εξυπηρετηση τους. Αν καθε φορα που γραφαμε συνταγη επρεπε να παει ο ασφαλισμενος σε Δημοσια δομη, η ταλαιπωρια θα ηταν απιστευτη. Ρωτηστε τι γινοταν παλια με τους ασφαλισμενους του ΙΚΑ ή του ΤΕΒΕ.
«1-2 εφημεριες ζηταμε»
Ουδεν μονιμοτερον του προσωρινου.
Αν βολευτεις με τους ιδιωτες, γιατι να κανεις προσληψεις;
Το κρατος εχει αποτυχει οικτρα να καταστησει ελκυστικο το ΕΣΥ.
Τα πραγματα ειναι απλα: βελτιωνεις μισθους/συνθηκες εργασιας: θα εχεις γιατρους.
Αδιαφορεις; Θα χανεις γιατρους.
Ολα ειναι θεμα πολιτικης βουλησης.
Αν εσυ αποφασιζεις οτι δεν εχεις να ξοδεψεις 200 εκ. ευρω/χρονο για να εξασφαλισεις καλυτερη υγεια στους πολιτες της χωρας, ενω ταυτοχρονα χαριζεις 2 δις ευρω στο καρτελ της ενεργειας, καπως πρεπει να καλυψεις τις ευθυνες, οποτε προωθεις το αφηγημα: «εγω κανω οτι μπορω, οι κακοι γιατροι δεν ερχονται»
«Το αγωγι και ο αγωγιατης»
Να πω εδω (χωρις καμια δοση ειρωνειας) οτι θεωρω τον κ.Γεωργιαδη απο τους πιο ικανους και αποτελεσματικους υπουργους της κυβερνησης. Ο ανθρωπος, χωρις να προερχεται απο καποιο πολιτικο τζακι, εκλεγεται ανελλιπως απο το 2007, και εχει επιβιωσει ολων των κυβερνησεων/εξελιξεων. Ειναι ο ανθρωπος των δυσκολων αποστολων, και εφαρμοζει πιστα οτι εντολες του δοθουν. Το οτι αυτα που θελει να εφαρμοσει μπορει να μη μας αρεσουν ή να μην εχουν λογικη, ειναι αλλη υποθεση!
Το οτι η αντιδραση των ιατρων ειναι κατα του υπουργου, αντι να ειναι κατα της κυβερνησης πιστευω οφειλεται στο οτι μπορει και 80% των ιδιωτων ιατρων να ειναι ψηφοφοροι του κυβερνωντος κομματος - ειναι δυσκολο να παραδεχτεις οτι το κομμα που υποστηριζεις, με τους τελευταιους νομους που ψηφισε, σου βγαζει τα ματια!
Και το εχω ξαναγραψει: ακομη και αν υποστηριζεις το κυβερνων κομμα, ειναι προς συμφερον σου η χωρα να εχει ισχυρη αντιπολιτευση. Οταν καποιος αισθανεται οτι δεν εχει αντιπαλο, λογικο ειναι να συμπεριφερεται σαν καουμποης!
«Η βλακεια ειναι ανικητη»
Αρθρο σε εφημεριδα που εξηγει την κατασταση, τα σχολια απο κατω τραγικα. Αντι του προφανους, οι πολιτες να ζητανε διορισμους και καλυτερους μισθους για τους γιατρους του δημοσιου, 9 στα 10 σχολια ηταν του τυπου: «μπραβο βρε Αδωνι, καλα τους κανεις τους γιατρους, να ερθουν να δουλεψουν τζαμπα, να μαθουν». Αν αυτοι που σχολιαζουν ειναι πραγματικοι ανθρωποι και οχι trolls, ανθρωποι που πανε και ψηφιζουν, τοτε εξηγουνται πολλα πραγματα για αυτη τη χωρα!
ΥΓ: Οταν τελειωσα την ειδικοτητα εργαστηκα ως Επιμελητης για ενα χρονο στο νοσοκομειο. «Ζεστος» απο την ειδικοτητα, μπορουσα να κανω τα παντα. Απο διασωληνωσεις, φλεβες για ορο, να εφαρμοσω πρωτοκολλα για αναταξη ακομη και διαβητικης κετοξεωσης. Μετα απο 15 χρονια ιδιωτικου ιατρειου, αυτη τη στιγμη δεν θυμαμαι ουτε τι ορους βαζουμε σε γαστρεντεριτιδα. Ποιος λογικος ανθρωπος πιστευει οτι αρπαζοντας εναν ιδιωτη απο το ιατρειο του, προσφερουμε σωστες υπηρεσιες στον ασθενη; Απλα να εχουμε καποιον με ασπρη μπλουζα στο νοσοκομειο, και οποιον παρει ο Χαρος;"



*Ο Νίκος Φωτιάδης είναι Παιδίατρος στην Κατερίνη.


Κατά τις ώρες λειτουργίας του ιατρείου, τόσο για επείγοντα όσο και για διαδικαστικά θέματα, ραντεβού, απλές ερωτήσεις:

ΣΤΑΘΕΡΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ: 2351077760

ΚΙΝΗΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ: 6989887994

Στο κινητό της γραμματείας μπορείτε να επικοινωνήσετε και μέσω των εφαρμογών Viber και WhatsApp.

Για επείγοντα, εκτός ωραρίου λειτουργίας του ιατρείου:

Κινητό Ιατρού:  6977677610

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου