ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

26/7/24

Εξώδικο επαγγελματιών του Ευόσμου στον ΔΕΔΔΗΕ – Έμειναν χωρίς ρεύμα και ίντερνετ οι επιχειρήσεις τους

 


Εξοργισμένοι είναι οι επαγγελματίες του Ευόσμου με την πρωτοφανή αδιαφορία που έχει επιδείξει ο ΔΕΔΔΗΕ προς τους ίδιους και τις επιχειρήσεις τους, ύστερα από δύο πολύωρες διακοπές ρεύματος που σημειώθηκαν η μία την Πέμπτη 18 και η άλλη την Παρασκευή 19 Ιουλίου.

Μάλιστα επρόκειτο για διακοπή που επηρέασε την καρδιά του Ευόσμου, (οδοί Μ. Αλεξάνδρου, Καραολή & Δημητρίου και παρακείμενες οδοί), αφήνοντας χωρίς ρεύμα εκατοντάδες καταστήματα, πολλά από αυτά εστίασης και τροφίμων.

Με τον καύσωνα να βρίσκεται στην κορύφωσή του και το θερμόμετρο να δείχνει 40 βαθμούς Κελσίου για ώρες, αρκετοί επιχειρηματίες έβλεπαν τα αλλοιώσιμα εμπορεύματά τους να καταστρέφονται, χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα, ενώ στα αγωνιώδη τηλεφωνήματα στον ΔΕΔΔΗΕ για πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη, δεν έλαβαν ποτέ ουσιαστική απάντηση.

Για αυτόν τον λόγο οι επαγγελματίες της περιοχής, μέσω του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου Κορδελιού, απέστειλαν εξώδικο στον ΔΕΔΔΗΕ.

«Το εξώδικο πήγε στον ΔΕΔΔΗΕ καθώς την Παρασκευή δεν υπήρχε σαφής ενημέρωση για το πότε θα έρθει το ρεύμα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 17.00 και μετά δεν μπορούσε να βγάλει κανένας γραμμή για να ενημερωθεί», λέει στη Voria.gr ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Σούλας.

Οι σκηνές που έζησαν και ζουν μέχρι τώρα ορισμένοι επιχειρηματίες της περιοχής, όπως περιγράφει ήταν τραγελαφικές.

Την Πέμπτη, η διακοπή διήρκεσε από τις 17.00 μέχρι τις 21.00 το βράδυ, ενώ την επόμενη δεν υπήρχε ρεύμα για 13 ώρες, κάτι που σήμαινε ότι κανένα κατάστημα δεν μπορούσε να δουλέψει, αφού χωρίς ρεύμα, δεν λειτουργούσαν οι ταμειακές μηχανές.

Το 80% των καταστημάτων της περιοχής σύμφωνα με τον κ. Σούλα, υπέστη άμεσα ή έμμεσα ζημιά.

Τους τα άφησαν… σκαμμένα και χωρίς ίντερνετ

Και ενώ οι περισσότεροι επαγγελματίες του Ευόσμου μετρούν τις πληγές τους από τη διήμερη διακοπή εν μέσω ακραία υψηλών θερμοκρασιών, σε ένα τμήμα της οδού Σμύρνης, τα συνεργεία κατά τη διάρκεια των εργασιών έκοψαν καλώδια τηλεφωνίας.

Αποτέλεσμα είναι εδώ και μία εβδομάδα επιχειρήσεις που βρίσκονται επί της οδού Σμύρνης να μην μπορέσουν να δουλέψουν ούτε για ένα λεπτό, αφού χωρίς τηλεφωνική σύνδεση και ίντερνετ, δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε το POS αλλά ούτε και η ταμειακή μηχανή ώστε να στέλνει τα δεδομένα στην ΑΑΔΕ.

Σαν να μην έφτανε αυτό, μπροστά από καταστήματα τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ άφησαν κανονικά εργοτάξια και στις αγωνιώδεις κλήσεις των επαγγελματιών για το πότε θα αποκατασταθεί τόσο το πρόβλημα με την τηλεφωνία όσο και με τα χωματουργικά, δεν έχουν λάβει για μια ακόμα φορά σαφή απάντηση.

Σε άλλους είπαν θα έρθουν 29 του μήνα, σε άλλους 30, το θέμα είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να δουλέψουν και η ζημιά που υφίστανται μεγαλώνει», εξηγεί ο κ. Σούλας.

Με την ολοκλήρωση της αποκατάστασης των ζημιών, αναμένεται να γίνει η καταγραφή των ζημιών που υπέστη το σύνολο των επιχειρήσεων, ώστε να υπάρχει πιο σαφής εικόνα για το πώς επηρεάστηκε η τοπική αγορά από την αναπάντεχη αυτή εξέλιξη.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου