ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

12/7/24

Γιατί όλη η παγκόσμια ελίτ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ινδία

 


Η ημέρα για το γεγονός της χρονιάς -τουλάχιστον στην Ινδία– έφτασε και μερικοί από τους διασημότερους ανθρώπους του πλανήτη έχουν σπεύσει στη Μουμπάι για να το ζήσουν από κοντά.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τον γάμο υπερπαραγωγή του Anant Ambani και της Radhika Merchant, του νεότερου γιου του Mukesh Ambani, του πλουσιότερου ανθρώπου της

Ασίας, οι εορτασμοί του οποίου ξεκίνησαν από τον περασμένο Μάρτιο και αποτέλεσαν μία επίδειξη της αυξανόμενης επιρροής της Ινδίας στην παγκόσμια σκηνή μέσω του πλούτου και της δύναμης μεγιστάνων όπως του προέδρου της Reliance Industries, ενός κολοσσού διύλισης πετρελαίου, τηλεπικοινωνιών και λιανικού εμπορίου.

Το τετραήμερο γαμήλιο υπερθέαμα είναι το αποκορύφωμα μηνών γαμήλιων εκδηλώσεων και πολυτελών πάρτι που έχει διοργανώσει η οικογένεια τους τελευταίους μήνες, μεταξύ αυτών και το pre-wedding που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο με καλεσμένο τον Justin Bieber, ο οποίος πλέον μετά την ακύρωση της περιοδείας του λόγω της διάγνωσής του με το Σύνδρομο Ramsay Hunt κάνει σπάνιες εμφανίσεις.


Ο Anant Ambani και η Radhika Merchant
Ο Anant Ambani και η Radhika Merchant 2024 RAJANISH KAKADE/AP PHOTO

Το ζευγάρι ξεκίνησε να παντρεύεται από τον Μάρτιο και το τριήμερο τότε event παρακολούθησαν 1.200 άτομα από όλον τον κόσμο -μεταξύ τους και πολλοί ηγέτες. Συνέχισε τον Μάιο με τριήμερη κρουαζιέρα από την Ιταλία στη Γαλλία για τους συγγενείς (τη ψυχαγωγία ανέλαβαν οι David Guetta, Pitbull και Katy Perry) και αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα, Παρασκευή (12/07).

Το ζευγάρι θα παντρευτεί σήμερα σε μια παραδοσιακή ινδουιστική τελετή στο Jio World Convention Centre και σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσει μεγάλη δεξίωση μέσα στο Σαββατοκύριακο, με τους εορτασμούς να ολοκληρώνονται τη Δευτέρα οπότε και θα λάβει χώρα ακόμη μία δεξίωση αυτή τη φορά για το προσωπικό της οικογένειας.

Φήμες στο διαδίκτυο αναφέρουν ότι η super star Adele θα μπορούσε να τραγουδήσει στον γάμο του ζευγαριού, όμως η οικογένεια δεν το έχει επιβεβαιώσει.

Φυσικά η λίστα των καλεσμένων θυμίζει “παρέλαση αστέρων”, με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να υποστηρίζουν ότι στη χλιδάτη εκδήλωση είναι πιθανόν να δώσουν το “παρών” προσωπικότητες, όπως οι πρώην πρωθυπουργοί του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον και σερ Τόνι Μπλερ, ο πρόεδρος της HSBC σερ Μαρκ Τάκερ, ο πρόεδρος της Fifa Τζιάνι Ινφαντίνο, ο πυγμάχος Μάικ Τάισον και οι αδερφές Καρντάσιανς. Η οικογένεια Αμπάνι δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής τη λίστα των καλεσμένων, ωστόσο βίντεο που κάνουν τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν την Κιμ και την Κλόε Καρντάσιαν στην Ινδία, με την πρώτη μάλιστα να λαμβάνει και θερμή υποδοχή.

Θα “παραλύσει” η Μουμπάι

Η οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας πρόκειται ωστόσο να περιέλθει σε αδιέξοδο κατά τη διάρκεια των εορτασμών του γάμου με την αστυνομία να χαρακτηρίζει το event ως “δημόσια εκδήλωση”, δεδομένου ότι θα παρευρίσκονταν αρκετοί διεθνείς και Ινδοί VIP, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η αστυνομία της πόλης έχει επίσης επιβάλει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από τον χώρο διεξαγωγής του γάμου, κάτι που φυσικά θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή έως τη Δευτέρα, οι δρόμοι γύρω από το συνεδριακό κέντρο θα είναι ανοιχτοί μόνο για τα “οχήματα της εκδήλωσης” από τις 13:00 ώρα Ινδίας (07:30 GMT) έως τα μεσάνυχτα.

Οι περιορισμοί έχουν προκαλέσει την οργή των κατοίκων της πόλης, οι οποίοι λένε ότι ήδη παλεύουν με την κυκλοφοριακή συμφόρηση και τις πλημμύρες που άφησαν πίσω τους οι μουσώνες που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Θα επικρατεί τρέλα για τις επόμενες τρεις ή τέσσερις ημέρες“, δήλωσε άτομο που συμμετέχει στον προγραμματισμό του γάμου, ενώ επιχειρηματίας της περιοχής δήλωσε εξοργισμένος: “Έχουν καταλάβει όλο το μέρος … ο χώρος ανήκει σε αυτούς, η περιοχή λίγο πολύ τους ανήκει, οπότε τίποτα δεν μπορεί να κινηθεί σε αυτό το μέρος. Είναι γελοίο”.

Οι Αμπάνι παίζουν το παιχνίδι των υπερπλουσίων στην Ινδία, προσπαθώντας να ξεπεράσουν τους υπερβολικούς εορτασμούς άλλων υπερ-ελίτ”, δήλωσε ο Μάικλ Κούγκελμαν, διευθυντής του Ινστιτούτου Νότιας Ασίας στο Κέντρο Ουίλσον. Αυτή η υπερπαραγωγή ήταν επίσης “μια απογοητευτική υπενθύμιση των αυξανόμενων οικονομικών ανισοτήτων της Ινδίας”, πρόσθεσε.

Ο Rajan Mehra, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αεροπορικών τσάρτερ Club One Air, δήλωσε στο Reuters ότι η οικογένεια είχε νοικιάσει τρία αεροσκάφη Falcon-2000 για να μεταφέρει τους διάσημους καλεσμένους του γάμου στην εκδήλωση.

“Οι επισκέπτες έρχονται από παντού και κάθε αεροσκάφος θα κάνει πολλαπλά ταξίδια σε όλη τη χώρα”, είπε.

Οι Αμπάνι πάντως δεν έχουν αποκαλύψει ακόμη πόσο τους κοστίζει αυτός ο γάμος, αλλά οι διοργανωτές γάμων εκτιμούν ότι έχουν ήδη ξοδέψει από 11 έως 13 δισ. ρουπίες (132 εκατ. δολάρια – 156 εκατ. δολάρια). Φημολογείται ότι η Ριάνα είχε λάβει ως αμοιβή 7 εκατομμύρια δολάρια (5,5 εκατομμύρια λίρες) για την εμφάνισή της, ενώ το ποσό που φημολογείται πως έλαβε ο Τζάστιν Μπίμπερ φτάνει τα 10 εκατομμύρια.


ΠΗΓΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου