ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

8/9/24

Γερμανός εμπειρογνώμονας σοκάρει: Μην αγοράσετε καθόλου αυτοκίνητο

 


Η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε κρίση. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα χάνουν τη δημοτικότητά τους και το μέλλον φαίνεται ασαφές. Ένας εμπειρογνώμονας συμβουλεύει να μην αγοράσετε ένα τέτοιο αυτοκίνητο.

Το περιβάλλον για τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες αλλάζει σήμερα δραστικά.

Οι αυστηρότεροι περιβαλλοντικοί κανονισμοί συγκρούονται με την τεχνολογική εφικτότητα- ορισμένοι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι οι κλιματικοί στόχοι της γερμανικής κυβέρνησης είναι υπερβολικά φιλόδοξοι.

Ταυτόχρονα, οι κινέζοι κατασκευαστές ασκούν πίεση στις τιμές, ιδίως στην περίπτωση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων του κινεζικού κολοσσού BYD.

Τι θα πρέπει να επιλέξουν οι πελάτες – ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης ή ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Ούτε ηλεκτρικό αυτοκίνητο ούτε κινητήρας εσωτερικής καύσης – κρίση στην αυτοκινητοβιομηχανία;

«Δεν θα αγόραζα πλέον αυτοκίνητο», δήλωσε ο σύμβουλος πωλήσεων σε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων Sven Mummenhoff στην Die Zeit πριν από λίγες ημέρες.

Αναφερόταν τόσο στις κλασικές μηχανές εσωτερικής καύσης όσο και στα νεότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Υπάρχουν πάρα πολλά αναπάντητα ερωτήματα – για παράδειγμα, σχετικά με την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, την τιμή της βενζίνης και τις επιδοτήσεις.

Εν ολίγοις, υπάρχουν απλώς πάρα πολλές μεταβλητές που πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι πελάτες.

«Εγώ θα έκανα leasing, θα νοίκιαζα τρόπον τινά, και μετά θα ξανακοίταζα σε τρία ή τέσσερα χρόνια για να δω πώς θα είναι η παγκόσμια κατάσταση», εξήγησε ο σύμβουλος.

Αυτή η διάθεση αβεβαιότητας έχει από καιρό εξαπλωθεί: Οι ιδιώτες και οι εταιρείες σε όλη τη χώρα δεν αγοράζουν πλέον τόσα αυτοκίνητα όσα αγόραζαν πριν από το 2020.

Η χρονιά θεωρείται έτος ανατροπής για πολλούς κλάδους- το 2019 ως το νέο πρότυπο για το τι θέλουν να πετύχουν ξανά.

Η επίτευξη ή η υπέρβαση των επιπέδων παραγωγής/πωλήσεων του 2019 σημαίνει επιτυχία.

«Καταστροφή» για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα – η ζήτηση καταρρέει σημαντικά

Πριν από μερικά χρόνια, φαινόταν ότι ο δρόμος για την ηλεκτροκίνηση είχε επιτέλους ανοίξει.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η ΕΕ είχε κατοχυρώσει την προώθηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη λεγόμενη «Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία».

Η γερμανική κυβέρνηση εξακολουθούσε να επιδοτεί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα – μέχρι που σταμάτησε απότομα το «περιβαλλοντικό μπόνους» τον Δεκέμβριο του 2023.

Τώρα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα βρίσκονται σε κρίση- ακόμη χειρότερα από την αγορά στο σύνολό της.

«Η μεγάλη καταστροφή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων» ήταν ο τίτλος του εμπορικού περιοδικού Autor, Motor & Sport, για παράδειγμα.

«Η ανάπτυξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορεί να χαρακτηριστεί αδιαμαρτύρητα ως καταστροφή».

Οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατέρρευσαν κατακόρυφα τον Ιούλιο του 2024. Ταξινομήθηκαν περίπου 30.800 νέα αυτοκίνητα με ηλεκτρική κίνηση μπαταρίας (BEV).

Αυτό αντιπροσωπεύει πτώση 36,8% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2023, ανέφερε η ADAC, επικαλούμενη στοιχεία της Ομοσπονδιακής Αρχής Αυτοκινήτων.

Τα υβριδικά οχήματα, από την άλλη πλευρά, έκαναν άλμα: οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν κατά σχεδόν ένα πέμπτο σε περίπου 80.000 νέες ταξινομήσεις (επίσης τον Ιούλιο του 2024).

Οι παράγοντες του κλάδου γνωρίζουν ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κυριαρχήσουν κάποια στιγμή.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν αυτή η εξέλιξη θα ταιριάζει πραγματικά με τους στόχους που έχουν τεθεί σε επίπεδο ΕΕ.

Μέχρι το 2030, περίπου τα μισά από όλα τα αυτοκίνητα πρέπει να είναι ηλεκτρικά.

Αυτό το γνωρίζει και ο πωλητής αυτοκινήτων Mummenhoff – αλλά δεν είναι η δουλειά του να «μετατρέψει τους πελάτες σε ηλεκτρικά».

Τα κίνητρα θα πρέπει να προέλθουν από «ψηλότερα».



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου