ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

8/9/24

Αντιδράσεις για την αμοιβή πρώην στελέχους της Εθνικής Τράπεζας


 Αίσθηση έχει προκαλέσει, σύμφωνα με την εφημερίδα AXIA, η απόφαση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας να συνεχίσει την αμοιβή της Γενικής Διευθύντριας Ανθρώπινου Δυναμικού, η οποία παραιτήθηκε τον περασμένο Ιούλιο και πλέον βρίσκεται στην Κίνα, μέχρι το τέλος του έτους. Παρά την αποχώρησή της από την Τράπεζα, η ίδια εξακολουθεί να λαμβάνει υψηλές απολαβές, προκαλώντας δυσαρέσκεια μεταξύ των εργαζομένων.

Η απόφαση αυτή, εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη διαφάνεια και τη δίκαιη κατανομή των αμοιβών στον οργανισμό. Ενώ οι χιλιάδες εργαζόμενοι της Εθνικής Τράπεζας συνεχίζουν να εργάζονται κάτω από συνθήκες αυξημένης πίεσης και χωρίς προοπτική ανάλογων προνομίων, η διοίκηση επιλέγει να διατηρήσει τις απολαβές ενός πρώην στελέχους που έχει μετακινηθεί σε μια εντελώς διαφορετική επαγγελματική διαδρομή εκτός Ελλάδας.

Το ζήτημα έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στους κόλπους των εργαζομένων, οι οποίοι θεωρούν ότι τέτοιες αποφάσεις υπονομεύουν την ηθική συνοχή της τράπεζας. Η αίσθηση ανισότητας ενισχύεται από το γεγονός ότι η νέα επαγγελματική κατεύθυνση της πρώην Γενικής Διευθύντριας δεν σχετίζεται με την Εθνική Τράπεζα, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο ακατανόητη τη συνέχιση της αμοιβής της.

Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με κριτική για την πολιτική της σχετικά με τις αμοιβές των στελεχών, καθώς η συγκεκριμένη υπόθεση έρχεται σε μια περίοδο όπου η οικονομική πίεση εντείνεται για πολλούς εργαζομένους. Οι εργαζόμενοι ζητούν μεγαλύτερη δικαιοσύνη και διαφάνεια στον τρόπο που η διοίκηση αποφασίζει για τα οικονομικά προνόμια των στελεχών της.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου