ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

22/10/24

Θεσσαλονίκη: Αναστάτωση στον δημοτικό βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός από μια ανάρτηση στο facebook

 


Αναταραχή έχει προκαλέσει στο δημοτικό βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης Άγιος Στυλιανός μία ανάρτηση την οποία έκανε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος με την οποία καταφέρεται κατά των κοινωνικών λειτουργών. Για το θέμα εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση το σωματείο εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ πρόκειται να συζητηθεί και στην αυριανή συνεδρίαση του δ.σ. του Αγίου Στυλιανού.

Το όλο ζήτημα προέκυψε όταν το μέλος του δ.σ. Λένα Γεώργαρου προχώρησε σε μια ανάρτηση στη σελίδα της στο facebook στην οποία εγκαλεί τους κοινωνικούς λειτουργούς του Αγίου Στυλιανού για το γεγονός ότι δεν παρακολούθησαν το πανελλήνιο συνέδριο του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος το οποίο έγινε στη ΔΕΘ, και στο οποίο συμμετείχε και η ίδια ως εισηγήτρια. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «η κοινωνική υπηρεσία του μόνου δημοτικού φορέα παιδικής προστασίας στη Θεσσαλονίκη και όλη τη βόρεια Ελλάδα, του Δημοτικού Βρεφοκομείου Θεσσαλονίκης, ΕΛΑΜΨΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ».

Και συνέχισε λέγοντας πως «θυμάμαι πρόσφατα, ότι σύσσωμο το προσωπικό της κοινωνικής υπηρεσίας είχε ζητήσει άδεια να παραστεί σε ΕΡΓΑΣΙΜΗ ΗΜΕΡΑ σε μια ιδιαίτερα μερικής θεματικής ημερίδα που οργάνωσε ο Δήμος Παύλου - Μελά (σε σχέση με τη δυνατότητα υιοθεσία των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων αν θυμάμαι καλά) και τους δόθηκε η άδεια από τη διεύθυνση (όχι το Δ.Σ.) στο οποίο εξέφρασα και τη διαφωνία για το προσχηματικό τους ενδιαφέρον. Το ίδιο προσωπικό που δεν εμφανίστηκε ούτε για δείγμα σε προγράμματα επιμόρφωσης που οργάνωσε το Δίκτυο Αναδόχων Γονέων με την Μητροπολιτική Αναπτυξιακή του Δήμου Θεσσαλονίκης, ήθελε τάχα διακαώς να παρακολουθήσει την ημερίδα του Δήμου Παύλου Μελά διότι θα έφευγαν από τη δουλειά τους. Χθες που ήταν Σάββατο αργία, και που είχαν τη δυνατότητα να ακούσουν για μια και μοναδική φορά πολύ σημαντικά θέματα του αντικειμένου τους και της δουλειάς τους, τα μέλη της κοινωνικής υπηρεσίας αίφνης δεν είχαν ανάγκη ούτε επιμόρφωσης, ούτε ανταλλαγής απόψεων με τους συναδέλφους τους. Είχαν να ασχοληθούν με τα οικιακά και όχι με ζητήματα που αφορούν τα παιδιά του ιδρύματος. Θα φταίει προφανώς που συμμετείχα η γράφουσα ως ομιλήτρια. Προς γνώση του Δ.Σ. για το επόμενο αίτημα αδείας να παραστούν δήθεν σε επόμενες επιμορφωτικές ημερίδες, εν ώρα και μόνο εργασίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες η ανάρτηση αυτή προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια στους εργαζόμενους στον Άγιο Στυλιανό οι οποίοι τη μετέφεραν προς τον πρόεδρο του ιδρύματος Δρόσο Τσαβλή. Σύμφωνα με δήλωση του κ. Τσαβλή στο makthes.gr το θέμα θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του δ.σ. του ιδρύματος.

Στην ίδια συνεδρίαση θα ζητηθούν εξηγήσεις από την κ. Γεώργαρου διότι πριν από λίγο καιρό παρέστη ως μάρτυρας σε δικαστήριο που αφορούσε την επιμέλεια ενός παιδιού, καταθέτοντας αντίθετα προς το αίτημα του Αγίου Στυλιανού. Συγκεκριμένα, το ίδρυμα ζητούσε από το δικαστήριο να δοθεί στον Άγιο Στυλιανό η επιμέλεια του παιδιού προκειμένου στη συνέχεια δοθεί για υιοθεσία ώστε να μεγαλώσει σε ένα σταθερό οικογενειακό περιβάλλον, ενώ η κ. Γεώργαρου τάχθηκε υπέρ του να δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια. Μάλιστα δεν έχει διευκρινιστεί εάν η κατάθεσή της έγινε με την ιδιότητα του μέλους του δ.σ. του Αγίου Στυλιανού ή με την άλλη της ιδιότητα ως πρόεδρος του Δικτύου Αναδόχων Γονέων και Εθελοντών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπό αυτήν τη δεύτερη ιδιότητά της η κ. Γεώργαρου έχει έρθει ορισμένες φορές κατά το παρελθόν σε προστριβές με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Αγίου Στυλιανού όταν επιλέγουν τη λύση της υιοθεσίας ενώ η ίδια τάσσεται υπέρ της αναδοχής. Μάλιστα, ορισμένα στελέχη του ιδρύματος διερωτώνται μήπως οι δύο αυτές ιδιότητες, του μέλους του δ.σ. του Αγίου Στυλιανού και της προέδρου του Δικτύου Αναδόχων Γονέων και Εθελοντών είναι ασυμβίβαστες.

Με σημερινή ομόφωνη απόφασή του το δ.σ. του το σωματείο εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης «καταγγέλλει απαράδεκτες διαδικτυακά συμπεριφορές με συκοφαντικά σχόλια, μέλους της διορισμένης Διοίκησης του “Αγ. Στυλιανού” κατά εργαζομένων του ιδρύματος». Όπως επισημαίνει «οι υπάλληλοι του ιδρύματος

υπάγονται στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Ν.Π.Δ.Δ. και ελέγχονται



πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου