ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

20/3/18

ΕΛΑΣΣΟΝΑ: Γιατί κωλυσιεργεί ο διαχειριστικός έλεγχος στον Δήμο ζήτησε να μάθει ο Βαρνάς: Είσαι υπόλογος Δήμαρχε!

Με ερώτηση του Βασίλη Βαρνά στο δημοτικό συμβούλιο Ελασσόνας για το τι συμβαίνει με το φυσικό αέριο και σταμάτησαν οι εργασίες του στην Ελασσόνα ξεκίνησαν οι συζητήσεις στο Δημαρχείο Ελασσόνας και ο Νίκος Ευαγγέλου του ανταπάντησε πως πρέπει πρώτα να....
ολοκληρωθούν οι περιβαλλοντικές μελέτες για να αρχίσει ξανά το σκάψιμο στην πόλη και η τοποθέτηση του αγωγού, με τον Βαρνά όμως να δείχνει τον έντονο προβληματισμό του για το τι συμβάσεις θα υπογράψει στο μέλλον ο Δήμος Ελασσόνας με τις εκάστοτε εταιρείες παροχής φυσικού αερίου ενώ τόνισε πως: «Δεν έφερες ποτέ τη σύμβαση στο σώμα και δεν έχεις εξασφαλίσει τα αντισταθμιστικά οφέλη από την έλευση του φυσικού αερίου για τον Δήμο. Και αυτό είναι κάτι πολύ επικίνδυνο, όσο περνάει ο καιρός και δεν γίνεται. Αυτό θα ζημιώσει τον Δήμο οικονομικά σε βάθος χρόνου¨. Τέλος τον ρώτησε αν υπέγραψε κάποιο προσύμφωνο με εταιρεία για το φυσικό αέριο με τον Δήμαρχο να αρνείται ότι έπραξε κάτι τέτοιο.

Στη συνέχεια ο Βαρνάς ρώτησε γιατί κωλυσιεργεί να έρθει ο διαχειριστικός έλεγχος στον Δήμο, μετά την απόφαση του πήρε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο στις αρχές του έτους, με τον Νίκο Ευαγγέλου να απαντά πως έχει αποσταλεί στην Αποκεντρωμένη έγγραφο και περιμένει ο Δήμος Ελασσόνας να έρθουν οι ορκωτοί λογιστές.

Ο Βασίλης Βαρνάς τότε στην τοποθέτησή του τόνισε: «Που βρίσκεται η εξέλιξη της απόφασης όσον αφορά τον διαχειριστικό έλεγχο Δήμαρχε; Η Αποκεντρωμένη διοίκηση δεν έχει σχέση με την εκτέλεση της απόφασης. Ελέγχει μόνο την νομιμότητα της απόφασης. Εσύ Δήμαρχε έκανες το αίτημα προς το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για να έρθουν να ελέγξουν;" με τον Νίκο Ευαγγέλου να αρνείται λέγοντας "Όχι" και με τον Βαρνά να ανταπαντά: "Στην ουσία δεν εκτελείς την απόφαση και είσαι υπόλογος. Γιατί ως πολύ καλά γνωρίζεις ως Δήμαρχος ευθύνεσαι για την εκτέλεση ή μη των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου", με τον Δήμαρχο Ελασσόνας να του ανταπαντά: "Κύριε Βαρνά γνωρίζετε πως αυτό που λέτε, ότι είμαι δηλαδή υπόλογος, βαθειά μέσα σας γνωρίζετε ότι δεν ισχύει. Ο διαχειριστικός έλεγχος θα έρθει και θα έρθουν όλα στην ώρα τους, για αυτό να είστε σίγουρος".

Επιμέλεια: Αντώνης Λιάνος

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου