ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

20/7/18

Που πίνουμε τσίπουρο αυτό το καλοκαίρι στην Πιερία

Η δαντελωτή ακτή της Πιερίας είναι μοναδική.
Αυτή η απόλυτα προσβάσιμη περιοχή σε όλα τα σημεία της είχε την τύχη να  κατοικείται από ανθρώπους εργατικούς, με μεράκι και ιδέες.

Και κοντά στη δωρεά της φύσης πρόσθεσαν το δικό τους ταλέντο για να αναδείξουν αυτό το χαρισματικό τόπο.

Αρχίζοντας από τα πρώτα ψαροχώρια τη Μεθώνη, την Αγαθούπολη και το Μακρύγιαλο, φτάνοντας στο λιμάνι του Κίτρους, τον Κορινό, την Παραλία της Κατερίνης, την Κατερινόσκαλα, τις γραφικές ακτές του Λιτοχώρου  και όσο ανοίγει ο κόλπος, μόνο ο ορεινός όγκος του Ολύμπου θυμίζει ότι είσαι σε στεριά, η ζωή κυλάει παράλληλα με τα ασπρογάλαζα κύματα του Αιγαίου.

Οι άνθρωποι της Πιερίας είναι πρόθυμοι, ευγενικοί και περιποιητικοί.

Για αυτό αξίζει να τους γνωρίσετε!

Μέρος 1ο - Β. Πιερία - Μεθώνη - Μακρύγιαλος

ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ - ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΛΟΣ



Αν θέλετε να "ταξιδέψετε" στη θάλασσα, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τις ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ στον Μακρύγιαλο Πιερίας. Η κουζίνα του συνδυάζει πρωτότυπα τις πιο εκλεπτυσμένες τεχνικές και τις καλύτερες πρώτες ύλες της παραδοσιακής κουζίνας, διατηρεί την ίδια υψηλή ποιότητα και σερβίρει μερικά από τα πιο νόστιμα πιάτα που θα μπορούσατε να γευτείτε με τους δικούς σας ανθρώπους αυτό το καλοκαίρι.

ΚΟΚΚΙΝΗ ΒΑΡΚΑ - ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΛΟΣ


Σταθερή επιλογή των απανταχού ψαροφάγων και όχι μόνο, εδώ και χρόνια, η ΚΟΚΚΙΝΗ ΒΑΡΚΑ στον Μακρύγιαλο Πιερίας. Κλασσικό εστιατόριο με εξαιρετικές και φρέσκες πρώτες ύλες, μενού ψαγμένο, με ό,τι καλύτερο βγάζει ο ελληνικός βυθός, οικείος και ευχάριστος χώρος που προσφέρεται για καλοκαιρινές στιγμές χαλάρωσης με τη παρέα σας, με θέα την υπέροχη θάλασσα του Μακρύγιαλου.

ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ


Κλασική, απλή ψαροταβέρνα της περιοχής, που κρατάει σταθερή την ποιότητα και το κοινό της, η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στον Μακρύγιαλο Πιερίας δίνει σημασία στο τόπο και στο χώρο της απόλαυσης σας. Γεύσεις ξεκάθαρες - καλοφτιαγμένες. Δημιουργική ψαροφαγία με νοστιμιά. Όσες φορές και να πάτε, θα φύγετε ενθουσιασμένοι από το γλέντι των θαλασσινών γεύσεων που συνοδεύουν το τσίπουρο ή το ούζο σας. Μια υπέροχη ψαροταβέρνα με όνομα και...ιστορία.

ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ ΝΙΚΟΣ - ΜΕΘΩΝΗ





Σε ένα φιλήσυχο μέρος όπως είναι η ψαροταβέρνα ΝΙΚΟΣ, στη Μεθώνη Πιερίας, η επιλογή για να ξεφύγεις από τη ρουτίνα της καθημερινότητας είναι μονόδρομος. Ωραίος "παραδοσιακά" μοντέρνος χώρος, μεζέδες από όλη την Ελλάδα στα πιάτα, με θέα τη παραλία της Μεθώνης, είναι απλά η τριπλέτα της επιτυχίας. Πάρτε τη παρέα σας και ελάτε να δοκιμάσετε τη θάλασσα στο πιάτο σας.

ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ ΣΤΕΛΙΟΣ - ΜΕΘΩΝΗ




Με θέα στη θάλασσα και στο απέραντο γαλάζιο, η ψαροταβέρνα ΣΤΕΛΙΟΣ φιλοδοξεί ν’ αποτελέσει τη νόστιμη στάση-στέκι στην περιοχή της Μεθώνης. Υπέροχα φαγητά, νόστιμοι μεζέδες, εκλεκτά ποτά, σε ένα από τα πιο ωραία σημεία της περιοχής δίπλα στη θάλασσα. Εξυπηρέτηση και φιλότιμο είναι το "κερασάκι" στη τούρτα για να περάσετε υπέροχα με τους δικούς σας ανθρώπους σε μια καλοκαιρινή σας έξοδο.

ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ Η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ - ΜΕΘΩΝΗ ΠΙΕΡΙΑΣ



Με άριστες πρώτες ύλες και με καλή κουζίνα λόγω της πολύχρονης πείρας στο καλό φαγητό, η κυρία ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ σας περιμένει στη Μεθώνη Πιερίας. Σταθερή αξία. Κλασικοί ψαρομεζέδες, ούζο, όμορφη μουσική και περιβάλλον που σε πάει Μεσόγειο. Χταποδάκι ψητό, μικρό φρέσκο ψαράκι που βγαίνει από το τηγάνι καυτό, γαριδούλες και άλλα ωραία θαλασσινά. Ένα μέρος που ταιριάζει απόλυτα με το ύφος του μαγαζιού, που διατηρεί ανέπαφη τη φυσιογνωμία του.


Πηγή: Ολύμπιο Βήμα 
http://olympiobima.gr/poy-pinoyme-tsipoyro-ayto-kalokairi-stin-pieria



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου