ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

24/9/18

Μας φτύνουν οι Σλάβοι και εμείς λέμε ότι βρέχει! Ζάεφ:«Με την Συμφωνία των Πρεσπών καταφέραμε αυτό που ήθελαν οι πρόγονοί μας!»

Σε συγκέντρωση στη Γεβγελή το βράδυ της Κυριακής ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, συνέχισε τις προκλητικές δηλώσεις γύρω από τα οφέλη της Συμφωνίας των Πρεσπών για τους Σλάβους των Σκοπίων.


«Φτάσαμε σε μια συμφωνία αλλά ξέραμε τι έπρεπε να διαφυλάξουμε, τη γλώσσα και την ταυτότητα. Και η Ελλάδα τα αναγνώρισε αυτά. Υπάρχει «μακεδονική” γλώσσα στη συμφωνία. Αναγνωρίζω τη δυσφορία με τις γεωγραφικές αναφορές αλλά ξέρω και τα οφέλη από τη συμφωνία Είμαστε «Μακεδονές” με «μακεδονική” γλώσσα. Η «μακεδονική” γλώσσα είναι πλούσια σε διαλέκτους και γι’ αυτό αξίζει να ενταχθεί στις γλώσσες της ΕΕ.
Έχουμε ένα κράτος που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο στο οποίο ομιλείται η «μακεδονική” γλώσσα που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο. Πετύχαμε τους στόχους των πατέρων και των παππούδων μας» τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο κ. Ζάεφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου