ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

25/12/18

ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ! ΟΛΟΙ ΛΙΜΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»: ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΛΑΜΕ… ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ – ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΤΟ «ΝΟΒΑ ΜΑΚΕΝΤΟΝΙΓΙΑ»

Μειονοτικό ζήτημα επιχειρούν να δημιουργήσουν και οι Βούλγαροι, μετά τον Σκοπιανό Πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ που έκανε λόγο για «Αιγαιάτες Μακεδόνες».


Οπως γράφει το expres.mk Σκοπίων που αναδημοσιεύει το Βαλκανικό Περισκόπιο, μετά από τη διαφωνία του Βούλγαρου προέδρου για την ονομασία των Σκοπίων ως «Βόρεια Μακεδονία», εμφανίσθηκε ο ευρωβουλευτής Ανγκέλ Τζαμπάσκι από το κόμμα του βουλγαρικού VMRO με μια νέα θέση.


Ο Τζαμπάσκι μιλώντας στο ράδιο Darik μετά από τον Βούλγαρο πρόεδρο, δήλωσε ότι για τη Βουλγαρία ήταν καλύτερο το όνομα «Νόβα Μακεντόνιγια»

«Δεν συμφωνούμε, απόλυτα, με την Ελλάδα για την ονομασία της ‘Μακεδονίας’, για εμάς το καλύτερο όνομα θα ήταν ‘Νόβα Μακεντόνιγια’. Οι Έλληνες, όμως, το απέκλεισαν γιατί έχουν πολίτες, οι οποίοι εξακολουθούν να μιλούν βουλγαρικά» δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό ο Ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του VMRO.

Πηγή: echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου