ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

7/9/19

Ο Σκαραβαίος της Volkswagen ζωντανεύει και πάλι – Αυτή την φορά θα είναι ηλεκτρικός (ΦΩΤΟ)

Έχουν περάσει μόλις μερικοί μήνες από τη στιγμή που η Volkswagen κατασκεύασε το τελευταίο Beetle, στο μεξικάνικο εργοστάσιό της στην Πουέμπλα.
Λίγο καιρό μετά, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να επαναφέρει το θρυλικό Σκαραβαίο, αυτή τη φορά σε ηλεκτρική έκδοση.

Σε συνεργασία με την eClassics, μία εταιρεία που ειδικεύεται στην αναδιαμόρφωση κλασικών αυτοκινήτων, θα παρουσιάσουν αρχικά ένα πρωτότυπο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, τις επόμενες ημέρες, προτού εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο μαζικής παραγωγής του concept που προς το παρόν φέρει την ονομασία e-Beetle.

Η Volkswagen ετοιμάζει τον ηλεκτρικό Σκαραβαίο

Ο νέος, ηλεκτρικός Σκαραβαίος θα θυμίζει εξωτερικά το αυτοκίνητο-μύθο της Volkswagen αλλά στο εσωτερικό του και ειδικά στην «καρδιά» του θα διαθέτει τα πιο εξελιγμένα μηχανικά στοιχεία της γερμανικής εταιρείας και τα πιο προηγμένα ηλεκτρικά εξαρτήματα αυτής, όπως άλλωστε έχει αναφέρει σε δηλώσεις του και ο Διευθύνων Σύμβουλος Thomas Schmall.

Αυτό θα μπορούσε να μεταφραστεί στην προσθήκη μίας μπαταρίας 36,8 kWh και ενός κινητήρα που θα αποδίδει 82 άλογα, με την φόρτιση να είναι σχετικά γρήγορη -σε μόλις μία ώρα θα δίνει αυτονομία 200 χιλιομέτρων. Η τελική ταχύτητα του οχήματος εκτιμάται γύρω στα 150 χλμ/ώρα.





Το e-Beetle θα ζυγίζει 1.280 κιλά, κι αυτό γιατί έχουν υπάρξει κάποιες ενισχύσεις στο πλαίσιό του, ενώ του έχουν τοποθετηθεί και νέα φρένα. Περισσότερες πληροφορίες για τον ηλεκτρικό Σκαραβαίο θα γίνουν γνωστές μετά τις 12 Σεπτεμβρίου, όταν και όλα τα βλέμματα του κόσμου των 4 τροχών θα επικεντρωθούν στην Φρανκφούρτη και στη δημοφιλή έκθεση αυτοκινήτου της γερμανικής πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου