ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

16/2/20

Όταν ο δήμος Πύδνας - Κολινδρού δεν λειτουργεί είναι απολύτως φυσιολογικό οι δαπάνες να είναι ελάχιστες ως και μηδενικές.

Απάντηση σε τελευταίο δημοσίευμα

Το νοικοκύρεμα στα οικονομικά του Δήμου Πύδνας Κολινδρου κατά το 1ο εξάμηνο της διοίκησης του κ. Μανώλα είναι ένας μεγάλος μύθος.


Τα οικονομικά στοιχεία είναι πολύ συγκεκριμένα και αμείλικτα. Στις 31/8/2019 οι απλήρωτες υποχρεώσεις που παρέδωσε η διοίκηση Λαγδάρη ήταν 1.276.000,00 ευρώ περίπου. Στις 31/12/2019, εκατό ημέρες μετά από την ανάληψη της νέας δημοτικής αρχής , οι απλήρωτες υποχρεώσεις ήταν 1.306.000,00 ευρώ ( αύξηση 30.000 ευρώ περίπου) .

Η μείωση στην κατανάλωση των καυσίμων είναι ένας ακόμη μεγάλος μύθος .Όταν τα οχήματα δεν κινούνται φυσικά και δεν καταναλώνουν καύσιμα. Βασικές υπηρεσίες του Δήμου όπως η αποκομιδή απορριμμάτων δεν γίνονται σωστά . Οι εικόνες των κάδων που ξεχειλίζουν σκουπίδια είναι καθημερινό φαινόμενο πλέον. Όσο για τη μείωση των καυσίμων το μήνα Ιανουάριο 2020 οφείλεται καθαρά στο γεγονός ότι ο δήμος δεν μπορούσε να προμηθευτεί καύσιμα αφού δεν είχε εγκεκριμένο προϋπολογισμό.

Όταν ο δήμος δεν λειτουργεί είναι απολύτως φυσιολογικό οι δαπάνες να είναι ελάχιστες ως και μηδενικές.

Πάντως στους πρώτους πέντε μήνες διακυβέρνησης η ανταπόκριση της δημοτικής αρχής στις ανάγκες του δήμου, είναι ιδιαίτερα προβληματική.

Επίσης για την εξοικονόμηση των 14.000,00 ευρώ από τα τηλεφωνικά τέλη ας αφήσουν να μιλήσουν τα απολογιστικά στοιχεία στις 31/12/2020. Ως τότε κρατάμε το γεγονός ότι κόπηκαν συνδέσεις οι οποίες όχι απλά δεν ήταν ανενεργές αλλά ήταν και απολύτως απαραίτητες.

Τέλος η διοίκηση του κ. Μανώλα ( της απόλυτης νομιμότητας) χρέωσε τους δημότες του Δήμου Πύδνας Κολινδρού με το ποσό των 11.000 ευρώ από πρόστιμο για μαύρη εργασία στην Επιθεώρηση Εργασίας και τον ΕΦΚΑ.


Πορφυρίδης Χριστόφορος Δ.Σ .Δήμου Πύδνας-Κολινδρού πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου