ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

8/6/23

Νέα Μάκρη: Που οφείλεται ο θάνατος της 19χρονης εγκύου


 Θλίψη αλλά και οργή έχει προκαλέσει ο θάνατος της 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη, επειδή άργησε δύο ώρες το ασθενοφόρο να την παραλάβει. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο θάνατος της άτυχης κοπέλας προήλθε από ενδομήτρια αιμορραγία.


Η Εισαγγελία διέταξε άμεσα ποινική έρευνα για τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες πέθανε η γυναίκα και το μωρό που κυοφορούσε στον 9ο μήνα.

Τρεις κλήσεις στο ΕΚΑΒ μέχρι να έρθει ασθενοφόρο

Οι συγγενείς της καταγγέλλουν πως κατέληξε ενώ «περίμενε το ασθενοφόρο για ώρες», ενώ για το ζήτημα έχει παρέμβει ήδη εισαγγελέας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο θείος της νεαρής ανέφερε πως έγιναν 3 κλήσεις στο ΕΚΑΒ: Η πρώτη έγινε στις 10:24 το πρωί. Έπειτα, ακολούθησαν κι άλλες κλήσεις από άλλο τηλέφωνο στις 10:58 και ακολούθως στις 11:41, σύμφωνα με τον άνδρα, που κατήγγειλε ότι ακόμα και όταν έφτασε το ασθενοφόρο, δεν διέθετε οξυγόνο. «Πήραμε το ασθενοφόρο από τις 10.24 και ήρθε στις 13.30. Όταν ήρθε το ασθενοφόρο δεν υπήρχε οξυγόνο», σημείωσε o ίδιος.


Εντύπωση όμως προκαλεί, το γεγονός ότι σύμφωνα με την ΕΡΤ, το περιστατικό αξιολογήθηκε ως μη επείγον!

Από το ΕΚΑΒ απαντάνε πως, επί 20 ολόκληρα λεπτά ώσπου να φτάσουν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής τής έκαναν ΚΑΡΠΑ για να την επαναφέρουν, αλλά δυστυχώς κατέληξε. Μάλιστα, δεν τα κατάφερε ούτε το βρέφος.

H κοπέλα ξεψύχησε λίγες μέρες πριν μπει στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης της. Περίμενε το πρώτο της παιδί, ένα κοριτσάκι. «Κατέστρεψαν το σπίτι μου» είπε ο σύζυγός της στο Star.

Εισαγγελική παρέμβαση

Την παρέμβαση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνου, προκάλεσε ο θάνατος της 19χρονης.

Συγκεκριμένα, μετά τις καταγγελίες των συγγενών της, ο κ. Ελευθεριάνος έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας την οποία θα διενεργήσει η προϊσταμένη της ποινικής δίωξης, εισαγγελέας Αγγελική Τριανταφύλλου.

Στο πλαίσιο αυτής θα αναζητηθούν τυχόν υπεύθυνοι για τη διαχείριση του περιστατικού και τη μη έγκαιρη διακομιδή της κοπέλας στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ο θάνατός της προήλθε από ενδομήτρια αιμορραγία.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου